Bøger / faglitteratur

Det er kærligt ment


Beskrivelse


Personlige beretninger fra LGBT-miljøet, som er bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. Fx et voksent regnbuebarns fortælling, en ung kristen mands beretning om at være homoseksuel i et stærkt kristent miljø eller Stig Ellings fortælling om at være bøsse og landskendt topchef.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2013

af

af

Merete Trap

d. 30. maj 2013

En samling af fortællinger fra mennesker indenfor det såkaldte LGBT-miljø. Kan både læses af alment interesserede og benyttes på videregående uddannelser i forbindelse med emner som homoseksualitet og det danske samfund.

Dette er en samling af personlige beretninger fra personer indenfor det såkaldte LGBT-miljø, som er bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. I bogen fortæller en række personer en lille bid af deres egen historie. Det kan fx være et voksent regnbuebarns fortælling, en ung kristen mands beretning om at være homoseksuel i et stærkt kristent miljø eller Stig Ellings fortælling om at være bøsse og landskendt topchef. Fælles for beretningerne er den positive og åbne tone, en følelse af accept, samt en oplevelse af, at omverdenen faktisk er tolerant. Bogen udspringer fra LGBT-Historisk Værksted i København. Udgivelsen er relevant og brugbar, både til interesse-læsning og opgaveskrivning.

En anden samling af beretninger er Den forbandede kærlighed : 14 fortællinger om homoseksuelle og kulturel mangfoldighed, 2007, som dog har en lidt anden vinkel. En del kendte danske, homoseksuelle har udgivet deres egne beretninger, fx Silas Holst i Silas - bag dansen, 2012.

En positiv og relevant udgivelse, som rummer en række personlige beretninger fra homo- og LGBT-miljøet. Bogen kan bruges af mange, både alment interesserede og studerende.


Historie & samfundsfag

Årg. 53, nr. 3 (2013)

af

af

Heidi Jensen

Årg. 53, nr. 3 (2013)