Bøger / faglitteratur / festskrifter

Det er kun lige begyndt : en hyldest til Asger Schnack


Beskrivelse


Udgivet i anledning af Asger Schnacks 50-års forfatterjubilæum.

Asger Schnack (f. 1949) debuterede i 1967 med digtsamlingen Øjeæbler. I den anledning har en kreds af forfattere, lyrikere, kunstnere og venner besluttet at hylde ham med en række originale digte, oversatte digte, små erindringstekster og billeder som på forskellig vis belyser sider af hans forfatterskab og virke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 9. okt. 2017

Fornem hyldest til Asger Schnack i anledning af hans 50-års forfatterjubilæum. For læsere med interesse for dansk litteratur, lyrik og Asger Schnacks virke.

Asger Schnack debuterede i 1967 på Forlaget Arena med digtsamlingen Øjeæbler. I den anledning har en bred kreds af forfattere, lyrikere, kunstnere og venner besluttet at hylde ham med dette festskrift, som bl.a. indeholder en række originale digte, oversatte digte, små erindringstekster og billeder som på forskellig vis belyser sider af Asger Schnacks forfatterskab og virke. Der er bl.a. bidrag fra Ib Michael, Peter Laugesen, Einar Már Guðmundsson, Josefine Klougart, Christel Wiinblad og Per Kirkeby. I bogen finder man også bibliografier over Schnacks publicerede skrifter, herunder fx udgivelsesserierne "Swing" og "Bebop" og meget andet.

Asger Schnack har siden sin debut været dybt engageret i det danske litteraturmiljø, bl.a. som lyriker, oversætter, forfatter og forlægger. I den litterære offentlighed er han mindre kendt, men at han har betydet meget for mange danske forfattere og lyrikere, både fra den ældre og yngre generation, vidner denne kvalitetsudgivelse om. Alt i alt en inspirerende og værdig hyldest til en forfatter og utrættelig formidler.

Poul Borum, en anden af dansk litteraturs store personligheder, er også blevet hyldet i festskriftet Det forklædte hjerte, og nærværende bog skriver sig ind i en lang tradition for festskrifter.Informationer og udgaver