Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Det er mig, der er helten! - prinsessen & ridderen


Beskrivelse


Billedbog. Vælg selv handlingen i denne eventyrbilledbog om modige prinsesse Lila og tapre ridder Charlie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2019

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 24. juni 2019

En eventyrlig billedbog, hvor du selv vælger, hvem du vil være, og hvad du gør. Læs den for modige prinsesser og tapre riddere mellem 4 og 7 år.

En billedbog af "vælg selv handlingen-typen". Den handler om prinsesse Lila og ridder Charlie, og alle de genvordigheder de kommer ud for, før de måske får hinanden, det hele kongerige og en lykkelig familie. Men vejen dertil er slet ikke let og kan ende i blindgyder, eller det der er værre. Ikke alene skal de slås med kongen og hans planer for Lila, men de må på klassisk eventyrvis gennem forskellige prøvelser og bekæmpe både drager og kykloper. Bogen er bygget op, så man kan vælge, hvem i bogen, man vil følge: orange vej for prinsesse Lila, gul vej for ridder Charlie. For hver person er der så forskellige valgmuligheder og stier, man kan følge. Bogen er gennemillustreret og ligner næsten en labyrint. Bogen er fransk, og illustrator har udgivet Cykelturen, som denne ikke ligner. Forfatter er ny i Danmark.

En sød og ikke helt nem billedbog, som man godt kan komme til at bruge lidt tid på. Illustrationerne er enkle og farvelagte i klare og friske farver. Vælg selv-bøger er meget populære hos de lidt større børn, og jeg tænker, at det vil være det samme hos de mindre. Bogens kønsroller er ikke stereotype.

Der findes kun to andre billedbøger, Vælg selv din rejsePigen i rødt og Pigen i rødt, som er i "vælg-selv" genren, men de minder i øvrigt ikke om denneDer findes kun to andre billedbøger, Vælg selv din rejse og , som er i "vælg-selv" genren, men de minder i øvrigt ikke om denne.