Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det er mig, der er Lisa


Beskrivelse


Lisa føler sig alene og savner sin mor, der er rejst ud i verden for at tage billeder til en ny bog. Men da hun møder Nova, en pige fra cirkus, ændrer situationen sig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 24. apr. 2013

Alvorlig, men humoristisk bog for de 10-12-årige piger. Forside og bagside får fint formidlet stemningen og indholdet i bogen.

Dette er forfatters første bog på dansk. Den handler om Lisa der bor sammen med sin far og sin storesøster Anna. Deres mor er rejst ud på en opgave, hvor hun skal tage billeder til en bog, hvilket hun også gjorde før Anna og Lisa blev født. Farmoren er flyttet ind til dem, da hun viser tegn på demens og derfor ikke kan klare sig selv længere. Anna er populær i skolen og har mange venner. Lisa har ikke rigtig nogen at hænge ud sammen med og bliver ovenikøbet drillet af to drenge. Hun søger ud i naturen, hvor savnet af moren ikke bliver mindre, da det var et sted de brugte tid sammen uden far og Anna. Lisa er vældig ked af det og begynder at tvivle på om hendes mor overhovedet kommer hjem. Hun bliver dog lidt gladere da hun en dag møder en pige fra cirkus, Nova. De bliver veninder og laver mange ting sammen, bl.a. giver de de to drenge en forskrækkelse, så de holder op med at drille Lisa. Til slut i bogen ringer moren og fortæller at hun endelig er på vej hjem. Sproget flyder fint, hvilket gør bogen nem at læse.

Stemningen i denne kan minde lidt om den i Glenn Ringtveds Lille bokser, hvor moren dog er død og ikke bare taget væk for at arbejde.

Fin bog der med alvor og humor får formidlet hvor svært det er at være uden venner og uden mor og hvordan situationen løsnes op, da Lisa finder en god veninde.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 6 (2013)

af

af

Heidi Nissen

Årg. 66, nr. 6 (2013)