Bøger / faglitteratur til børn

Det er min hjernes skyld : en guide til teenagere (og deres voksne)


Beskrivelse


Om hvad der sker i hjernen i løbet af teenageårene, og hvad det bl.a. betyder for humøret, kroppen og psyken samt relationen til sine forældrene. Med quizzer, fun facts og gode råd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 27. apr. 2020

"Alle forældre har været perfekte teenagere. Menneskelige forbilleder faktisk. De hverken røg, drak, bandede eller havde hormonsvingninger. Desværre lider de nu allesammen af hukommelsestab!" Sjov bog om teenagehjernens udvikling for unge fra ca. 13 år og deres forældre.

Gyldendal udgiver samtidigt 3 ungdoms-fagbøger. Denne bog om hjernens udvikling, en bog om venner Venner - find de rigtigeSlap lidt mere af og en bog om stress Slap lidt mere af. Det er forfatterens håb, at unge måske passer lidt bedre på deres ombygningsramte teenagehjerner, når de rent faktisk forstår, hvad der foregår derinde. Bogen beskriver emner som følelser, søvn, hormoner, hjernens opbygning og risikoadfærd. Alt sammen emner de fleste teenagere og deres voksne tumler med igennem puberteten. Bagerst ordliste og forslag til videre læsningGyldendal udgiver samtidigt 3 ungdoms-fagbøger. Denne bog om hjernens udvikling, en bog om venner Venner - find de rigtige og en bog om stress . Det er forfatterens håb, at unge måske passer lidt bedre på deres ombygningsramte teenagehjerner, når de rent faktisk forstår, hvad der foregår derinde. Bogen beskriver emner som følelser, søvn, hormoner, hjernens opbygning og risikoadfærd. Alt sammen emner de fleste teenagere og deres voksne tumler med igennem puberteten. Bagerst ordliste og forslag til videre læsning.

Humoristisk og underholdende guide til teenagere og de voksne, der så desperat prøver at forstå dem. Bogen giver en fin forståelse for hvorfor man reagerer som man gør og hvorfor relationen til forældre, venner og i høj grad en selv, kan være udfordrende og kompliceret. Bogen er let at gå til og fuld af tests, funfacts og gode råd.

Minder om Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældreDet du ikke ved om din teenagedatterGuide til piger, men med mere faglig dybde. Det du ikke ved om din teenagedatter henvender sig mest til forældrene. Guide til piger handler om den udvikling, der sker generelt i pubertetenMinder om Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre, men med mere faglig dybde. henvender sig mest til forældrene. Guide til piger handler om den udvikling, der sker generelt i pubertetenMinder om Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre, men med mere faglig dybde. Det du ikke ved om din teenagedatter henvender sig mest til forældrene. handler om den udvikling, der sker generelt i puberteten.