Bøger / faglitteratur

Det er min krop! Hold nallerne væk : en bog om dansk seksualmoral


Beskrivelse


Oplysning til udlændinge om dansk seksualmoral, med information om hvad der er almindeligt accepteret på gaden, på diskoteket, i svømmehallen og andre steder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2016

af

af

Merete Trap

d. 17. feb. 2016

I alle lande er der uskrevne regler, og det har vi også i Danmark. Er det ok at stirre på en flot kvinde? Er det ok at røre ved hendes hår? Nej, det er det ikke. Undervisningsbog der forklarer den danske seksualmoral og omgangsform i det offentlige rum. For udlændinge, der har været i Danmark i kort tid, især mænd.

Bogen er opbygget omkring en række cases indenfor forskellige temaer som fx "Kvinder og tøj", "Sådan kan man ikke gå klædt på gaden", "Sex og alkohol" og "Koncerter, gadefester og store pladser". Ved hver case er der forskellige udsagn, fra både etniske danskere, politikere og imamer, som kan bruges som udgangspunkt for debat. Hvert kapitel afsluttes med faktabokse om, hvad der er/hvad der ikke er, ok. Bogen er tilsat billeder af danskere i forskellige festlige situationer. Kirsten Ahlburg har udgivet en lang række letlæsningsbøger for både børn og voksne.

En højaktuel og vigtig udgivelse, med henblik på de mange nyankomne asylansøgere vi har i Danmark. Bogen er skrevet på et lettilgængeligt dansk, der formidler emnet uden at tale ned til læseren. Cases, billeder og udtalelser spiller godt sammen, og lægger fint op til debat. Bogen signalerer gensidig respekt, og formidles den rigtigt, vil den komme mange til gavn.

Der findes ikke andre bøger om emnet.