Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det er Palles far


Beskrivelse


Palle har en ven. Han hedder Jan. Jans bold er på taget. Palles far henter den. Men så vælter stigen. Kan Palles far komme ned?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 1997

af

af

Else Lerche

d. 27. okt. 1997

Jørn Jensen er en habil og flittig forfatter til letlæsningsbøger. Denne er den første af fire om Palle. Den er skrevet til de allerførste begynderlæsere fra 7 år. De vil tiltrækkes af forsiden og det farvestrålende og åbne layout. Hurtigt vil de opdage, at de ud fra illustrationerne alene får en god fornemmelse af handlingen. Illustrationerne er altså en virkelig god støtte ved læsningen. Og så er de tegnet i en meget humoristisk, udtryksfuld, lidt overdrevet streg, der rammer tekstens tone fint. Personer og ting er tegnet i en enkel streg. Farverne er klare. Der er anvendt to teknikker, der kunne være farvekridt og akvarel. De er lagt på, så de ikke altid går helt ud til den kraftige sorte konturstreg. I nogle af billederne er små detaljer, der ligger ud over teksten. Den er verssat i en stor åben sats og skrevet i korte hovedsætninger. Selvom mange ord gentages, er handlingen både spændende og sjov. Tænk at det kan lade sig gøre med et lix på 4. Palles far, alene hans udseende får en til at trække på smilebåndet, henter Jans bold på skolens tag. Stigen vælter, før han kommer ned. Derfor må han ind gennem vinduet til Palles klasse og det midt i en time.


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 1997

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 27. okt. 1997

En morsom bog til den første læsning. Det er forbavsende at der kan skrives bøger med en lix på 4, der har et reelt og morsomt indhold. Palles far følger Palle til skole. Ved skolen står Palles klassekammerat Jan og græder, fordi hans bold har lagt sig på et tag. Palles far lover at få fat på bolden, og Palle og Jan går til time. Men Palles far er uheldig, og det ender med at han under stor opstandelse må kravle ind gennem vinduet til Palles klasselokale for at aflevere bolden og for at komme ned igen - Palle er meget stolt af sin far. Teksten er sat i små blokke og er som lixen antyder meget let at læse. De mange illustrationer understøtter teksten godt. Der er indtil nu udgivet fire bøger i serien om Palle. Forfatteren har skrevet mange bøger beregnet for den første læsning, sidst Bobo-bøgerne fra 1997.


Børn & bøger

Årg. 51, nr. 2 (1998)

af

af

Anne Larsen

Årg. 51, nr. 2 (1998)