Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Det er sjovt at lave mad med Hjerteforeningen


Beskrivelse


30 bud på sund og indbydende mad til madpakker, mellemmåltider, aftensmad, bagværk, desserter m.m. Opskrifterne har nemme trin for trin-vejledninger, som børn kan følge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 9. dec. 2009

Hjerteforeningen udgiver en lille, nem og overskuelig kogebog. Målgruppen er i princippet alle, hvis de voksne hjælper til. Børn fra ca. 10 år vil selv kunne læse, forstå og udføre opskrifterne.

Med Hjerteforeningen som udgiver signalerer bogens opskrifter først og fremmest sundhed. Budskabet formidles med opskrifter og råvarer, som de fleste børn vil kunne lide. De 30 opskrifter når omkring alt lige fra morgenmad til desserter. Teksten er nemt og overskueligt forklaret og suppleres af farvestrålende og indbydende fotos af det færdige resultat. Opskrifterne suppleres af faktabokse - nok mest til de voksne fx "Børn under 3 år bør højst få 50 g rosiner om ugen" osv. Forordet opfordrer til sunde spisevaner samt at børn inddrages i familiens madlavning. Bogen har spiralryg.

Børnebiblioteket har efterhånden et velassorteret udvalg af kogebøger - også med sunde budskaber.

Denne indbydende børnekogebog kan absolut anbefales. Jeg kunne blot ønske, at den indeholdt endnu flere end de 30 gode opskrifter.