Bøger / faglitteratur til børn / ordsprog

Det er stadig bare noget man siger


Beskrivelse


25 kendte talemåder bliver forklaret med betydning, oprindelse, et eksempel på brugen og nogle steder et forslag til, hvad man kan sige i stedet for.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 22. okt. 2018

Dette er anden bog om en række talemåder i sproget, som bliver forklaret. Læs den for dig selv eller slå to fluer med ét smæk og læs den med dine forældre - måske bliver de også klogere? For 10-13 år.

I forlængelse af forfatterens første bog - Det er bare noget man siger er der her valgt 25 andre talemåder, som er forklaret med betydning, oprindelse, et eksempel på brugen og et forslag på en anden talemåde, man kan bruge. Peter Lundqvist har også denne gang lavet tegninger til hver talemåde. Blandt udsagnene finder man "At sluge en kamel" og "At kaste perler for svin".

Der er fine forklaringer på, hvad de enkelte udtryk betyder - og ligeledes gode eksempler på andre talemåder, der kan bruges i stedet for. Peter Lundqvists tegninger viser, hvad man bogstaveligt hører og giver derved en humoristisk indgang til emnet.

Dette er et fint supplement til forfatterens første bog. Ellers findes der Så er den ged barberetStyr på ordsprog og talemåderTjek på talemåder, Styr på ordsprog og talemåder og Tjek på talemåder, som også kommer godt rundt om forklaringerneDette er et fint supplement til forfatterens første bog. Ellers findes der Så er den ged barberet, og Tjek på talemåder, som også kommer godt rundt om forklaringerneDette er et fint supplement til forfatterens første bog. Ellers findes der Så er den ged barberet, Styr på ordsprog og talemåder og , som også kommer godt rundt om forklaringerne.