Bøger / faglitteratur / bibliografier

Det første fængsel


Beskrivelse


Historien om det første danske fængsel Trunken på Bremerholmen i København og om udviklingen i det danske fængselsvæsens historie op til de moderne fængsler.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 15. feb. 2018

Den glemte historie om de tidlige danske fængsler og deres udvikling. For historisk interesserede læsere.

Historiker og lektor ved Aalborg Universitet, Johan Heinsen fortæller historien om det første danske fængsel Trunken på Bremerholmen i København og om udviklingen i det danske fængselsvæsens historie op til de moderne fængsler. Fra tvangsarbejde, slaveri, vilkårlige afstraffelser og vanrøgt til de opdelte og mere egentlige fængsler som de senere kom til at se ud. Vi får også diverse historier om indsattes skæbner og mange forskellige flugtforsøg og de følgende skærpede sikkerhedsforanstaltninger samt optøjer og fangestrejker. Det er alt sammen illustreret med både gamle træsnit, skitser, kort og nyere fotos. Bogen indeholder forslag til videre læsning. Bogen er den 7. i serien "100 Danmarkshistorier".

Bogen er lettilgængelig og ganske velskrevet. Med sine 6 hovedafsnit og korte underkapitler gør den det overskueligt for læseren at få et indblik i et stykke glemt Danmarkshistorie. Det er interessant læsning, der med alle de små personhistorier kan virke både fascinerende og fængslende.

Om samme emne findes Peter Scharff Smiths Moralske hospitaler.


Politiken

d. 15. apr. 2018

af

af

Jeanette Varberg

d. 15. apr. 2018


Personalhistorisk tidsskrift

2018

af

af

Jørgen Mikkelsen (f. 1959-06-17)

2018