Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det forbudte land


Beskrivelse


Science fiction. Jos og Ona er to børn, der lever uden deres forældre i en nær fremtid, hvor Jorden har været udsat for en global katastrofe. De er omgivet af en kæmpemæssig mur, der er kraftig bevogtet. Men en dag kommer de over på den anden side gennem en uhyggelig tunnel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 27. aug. 2014

Disse to første bind i en ny dystopisk science fiction for børn henvender sig til både drenge og piger fra 9 - 12 år. De fine tegneserieagtige forsider fortæller tydeligt, at handlingen udspilles i et postapokalyptisk samfund, hvor børn kæmper for overlevelse. Bøgerne behøver ingen speciel formidling.

Herværende serie har to hovedpersoner, pigen Ona, og drengen Jos, der lever i en nær fremtid, hvor kendskab til fortiden er tabubelagt, og hvor det er forbudt at eje genstande fra tiden før den store katastrofe. Den betydningsfulde Mister Wong sender børnene ud på en farefuld ekspedition til den forbudte zone for at hjembringe en eftertragtet genstand - nemlig en enarmet tyveknægt. Her konfronteres børnene med den ondsindede bandit, General Kondo, der tager børnene til fange. Det er en meget spændende bog, der helt sikkert vil falde i målgruppens smag. Det spirende venskab mellem de to meget forskellige børn er fint skildret, og man får et fint indtryk af det besværlige, primitive og farefulde liv i denne sammenbrudte verden. Mødet i den forbudte zone med den "gamle verden" er tankevækkende skildret. Historien er medrivende, og tempoet er hæsblæsende. Illustrationerne understøtter og supplerer teksten på bedste vis.

Om samme emne kan anbefales fremtidstrilogien Det døde land af Josefine Ottesen. Her er målgruppen lidt ældre.

Det er et par let læste og spændende bøger med nogle vedkommende og interessante hovedpersoner. En meget lovende start på en ny science fiction-serie.


Weekendavisen

d. 17. okt. 2014

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 17. okt. 2014