Bøger / skønlitteratur / roman

Det forstenede ansigt


Beskrivelse


Krimi, hvor Miss Marple hjælper med opklaringen, efter at en gæst er faldet om af forgiftning ved filmdivaen Marina Greggs første cocktailparty.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 17. dec. 2013

Når klassiske krimier af denne kaliber genudgives, er det fordi der er behov for og læselyst til dem. Miss Marple og Agatha Christie har stadig mange fans, og de er målgruppen for bøgerne.

Forfatter og hovedperson er kendt fra bøger og film, og de 2 genudgivelser, der begge foregår med udgangspunkt fra lillebyen St. Mary Mead, overrasker ikke, men hygger og underholder fortsat. I Hun døde ung flytter et ungt par fra New Zealand tilbage til England, hvor mystiske hændelser og et muligt mord på kvindens stedmor bliver emne for deres og Marples efterforskning. Det forstenede ansigt handler om en kendt skuespiller, der køber et gods i Miss Marples hjemby. Her foregår et mord til en fest, og både gæster og byens indbyggere er hovedpersoner i dramaet. Selv om bøgerne foregår for år tilbage, og sproget ikke er moderne, så er de god underholdning også i dag. Fortælleformen er kronologisk og flydende, og det er på klassisk vis også muligt at gætte med undervejs.

Begge bøgerne er med meget få sproglige rettelser genudgivelser af Poul Ib Liebes oversættelser udgivet på forlagene Carit Andersen, Lademann, Forum, Wøldike og/eller Aschehoug.

Uanset orginalbøgernes alder (1962 og 1976) er det stadig læseværdige og underholdende krimigåder, hvor deduktion, menneskekendskab, intuition og instinkt er afgørende for opklaringen af mord og mysterier i de hyggelige, engelske rammer kendt fra film, tv-serier og Christies bøger med bl.a. Marple i hovedrollen.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Inge-Lis Nielsen

d. 5. apr. 2019

Igen er vi i landsbyen St. Mary Mead, men denne gang færdes vi i de lidt finere kredse, nemlig på landsbyens gods. Bogen er fra 1962 (dansk 1963), og Miss Marple er nu blevet gammel og svagelig og går ikke meget ud. Heldigvis holder landsbyens gamle damer stadig af at sladre, og da også politiet færdes hos hende, får hun gode informationer, og kommer som sædvanlig før politiet med opklaringen. Ja, Miss Marple er ved at være gammel, men hendes opfinderske var i 1962 stadig på toppen, og denne bog er fuldt ud værdig til at blive anskaffet i det store eksemplartal.


Berlingske tidende

d. 15. maj 1971

af

af

Tage La Cour

d. 15. maj 1971