Bøger / faglitteratur

Det forsvundne folk


Beskrivelse


Forfatteren argumenterer for at de som arbejder fysisk, håndværkere, fabriksarbejdere, pædagoger og hjemmeplejere, forsvinder i den politiske debat. De udgør "Det forsvundne folk".

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. aug. 2018

Lars Olsen argumenterer for at de som arbejder fysisk, håndværkere, fabriksarbejdere, pædagoger og hjemmeplejere, forsvinder i den politiske debat. De udgør "Det forsvundne folk". For dig, som følger debatten om arbejdsmarkedet.

"Meningsdannere antager, at vi lever i et »videnssamfund«, hvor fabrikkerne er flyttet til Kina, og polakker tager sig af alt det andet, der støjer og sviner. Dem, vi tidligere kaldte arbejderklassen, er forsvundet fra det fælles billede af det danske samfund." Sådan skriver Lars Olsen i sin debatbog i tre dele. I første del tager han på sin "impressionistiske Danmarks-rejse", hvor han med foredrag i lokale fagforeninger, boligforeninger og foredragsklubber er i kontakt med bl.a. fabriksarbejdere, sosu-assistenter, chauffører o. lign. Denne del er i dagbogsform, hvor han lader dem han møder komme til orde. Anden del har overskriften "Farvel til arbejderklassen?" og er en analyse af "skellene i arbejdslivet og den stigende utryghed." I tredje del har Lars Olsen fokus på de folkelige protester i Danmark og i Europa. Han understreger i bogen, at ikke mindre end 39% har fysisk krævende arbejde. Lars Olsen er forfatter og debattør, og har fx skrevet En bygning slår revner.

Velargumenterende, skarp og tankevækkende debatbog durk ned i debatten om vores arbejdsliv.

En anden debatbog med fokus på arbejderklassen er fx Det danske klassesamfund.


Berlingske tidende

d. 22. sep. 2018

af

af

Mikkel Andersson

d. 22. sep. 2018


Information

d. 7. sep. 2018

af

af

Gry Inger Reiter

d. 7. sep. 2018


Jyllands-posten

d. 1. aug. 2019

af

af

Magnus Barsøe

d. 1. aug. 2019


Weekendavisen

d. 7. sep. 2018

af

af

Søren Villemoes

d. 7. sep. 2018


Social kritik

Årg. 30, nr. 156 (2018)

af

af

Morten Thing

Årg. 30, nr. 156 (2018)