Bøger / faglitteratur

Det fortællende barn : sådan gør du børnehavebørn til fantastiske fortællere


Beskrivelse


Gennemgang af den nyeste forskning om børnehavebarnets sproglige udvikling samt praktiske metoder og ideer til sproglige og narrative praksisformer i hverdagen med børnehavebørn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Else Lerche

d. 21. aug. 2012

Fagbogen giver studerende, pædagoger og forældre indsigt i nyeste forskning om børnehavebarnets sproglige udvikling ved brug af narrative praksisformer.

Bogen udkommer i forlagsserien Sprog, udvikling og læring. Forfatteren er børnesprogsforsker, lektor og ph.d. på Syddansk Universitet. Hun udgav i 2006 det lille velfungerende hæfte Barnets sprog. Den røde tråd i narrative praksisformer er, at børn lærer sprog ved at indgå i sproglige og kognitive fællesskaber med voksne, at en fælles opmærksomhed mellem barn og voksen giver det bedste sprog. Forfatteren anvender både teori og praksis, når hun bl.a. omtaler og forklarer, hvad sprog og narrative praksisformer er, giver en miniguide til sprogets byggeklodser, viser barnets vej til fortællinger og sproglig fleksibilitet og giver en guide til samtale- og fortælleudvikling i børnehaven. Hver del afsluttes med opsummering. Indholdet rummer megen viden, skrevet i et tilgængeligt sprog. Der er en omfattende litteraturliste og register. Forsiden, et barn og en voksen i øjenhøjde, udtrykker flot bogens budskab. Bagsideteksten er en god indgang til bogen.

Bogen er et vægtigt supplement til Narrativ teori i pædagogers praksis, 2012 og Levende fortællinger, 2011.

Bogen er overbevisende, lærerig og tilgængelig læsning om narrative praksisformer i børnehaven. Den kan bruges af og inspirere fagpersoner og forældre. Forfatteren belyser det gennem teori og praksis. Den kan læses i sin helhed eller bruges som opslagsværk.