Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det fortryllede slot


Beskrivelse


De tre veninder Ella, Sofie og Jasmin finder et magisk skrin. Ved hjælp af skrinet kommer de til "Det Hemmelige Rige", hvor de bliver venner med feerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2013

af

af

Merete Trap

d. 21. jan. 2013

Her er første del i en ny serie om menneskebørn og feer for de 6-10-årige piger. Bogens pink og glitrende forside vil falde lige i pigernes smag, og den vil ikke komme til at stå stille på hylderne.

De tre veninder Ella, Sofie og Jasmin finder et magisk skrin. Ud af skrinet kommer alfen Trixi og kong Munter fra Det Hemmelige Rige. Det Hemmelige Rige har brug for de tre pigers hjælp, for den onde dronning Malice vil ødelægge kong Munters fødselsdagsfest. Veninderne kommer med til Det Hemmelige Rige, og får ved fælles hjælp løst problemerne, så der kan blive fest. De aftaler med kong Munter, at de snart skal komme tilbage igen og hjælpe med at løse nye problemer. Selv om historien er lidt tynd, er jeg sikker på den vil falde i målgruppens smag. Den lækre indbinding kombineret med stor typografi, luft på siderne og fine sort/hvide billeder, passer perfekt til de 8-10-årige piger. Kan også højtlæses fra ca. 6 år. Dette er forfatter Rosie Banks' første bøger på dansk, og serien er i alt på seks bind.

Kan bedst sammenlignes med serien om Regnbuefeerne af Daisy Meadows fx Roselil - den røde fe, 2010.

Første del af ny serie om "Det Hemmelige Rige". En pink og glitrende udgivelse om venskab mellem feer og menneskebørn. Bogen vil falde i målgruppens smag, som er de 6-10-årige piger.