Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det frosne tempel


Beskrivelse


Fantasy. Josefine og Liam er faldet igennem et forhekset sølvspejl og vågner nu op i en anden verden, hvor den onde Eropya hersker. En mystisk tåge, der ødelægger folks sind er ved at sprede sig, og den onde amulet, Humaran, siges at være deres eneste håb.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 16. okt. 2012

Denne bog henvender sig til yndere af fantasy-litteratur og gerne tykke trilogier. Bogens målgruppe er de 11-14-årige, både piger og drenge. Bogens dystre forside med et monsterlignende væsen med lysende øjne matcher fint bogens indhold.

Dette bind er sidste bind i en fantasy-trilogi, og det bør ikke læses, uden at man har stiftet bekendtskab med seriens tidligere bind. Serien er også den danske forfatters debut. Ud over Humaran-trilogien har hun også skrevet fantasyromanen Heksens arving, 2011. Herværende bog er en rimeligt spændende quest, der er fortalt i et letflydende og alsidigt sprog. Handlingen er elementært spændende og afvekslende. Der er et godt flow i det episke forløb, og handlingsforløbet er veldisponeret. Hovedpersonerne, Josefine og Liam er godt beskrevet, og læserne vil sagtens kunne identificere sig med dem. Der også en del bipersoner, som ligeledes er interessante, farverige og fungerer godt i fortællingen.

Denne bogs læsere vil også få glæde af Maud Mangolds fantasyserie Det skjulte land, 2002 samt Cornelia Funkes flotte fantasy, Reckless, 2011, der også udspilles i en "spejlverden". Reckless er dog lidt mere "voksen" i sin sprogtone og sit indhold.

En udmærket fantasy med et godt flow i handlingen. En elementært spændende roman med mange af de obligatoriske ingredienser, der er kendetegnende for genren. Hovedpersonerne, Josefine og Liam er udmærket beskrevet, og mange læsere vil sikkert kunne identificere sig med dem.


Weekendavisen

d. 2. nov. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 2. nov. 2012