Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det går helt ad H.C. Andersen til


Beskrivelse


To grise sætter deres blomstrende fantasi på en prøve, da de skal gætte H.C. Andersens eventyr for at undgå at falde i sumpen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 8. juli 2019

Bette Bacon og Store Tryne vil ud at finde eventyr og den lykkelige slutning. De møder Blå Fyr, som sætter dem på en masse prøvelser, der nogen gange går helt af H.C. Andersen til. For 8-10-årige.

Bette Bacon og Store Tryne skal gætte kendte H.C. Andersen klassikere, ellers vil de falde i Sumpen Uden Fantasi. Bette Bacon ved ikke noget om eventyr og er meget bange, men heldigvis ved Store Tryne en hel masse og er god til at gætte. Det er Blå Fyr, der tegner alle eventyrene, og han vil gerne tegne noget, de ikke kan gætte, men kan han mon det? Bogen er skrevet af Libe R. og illustreret af Ane Gudrun.

Sproget er finurligt, overraskende og genialt. Illustrationerne er et sjove og et spændende miks af forskellige teknikker. Det er en helt anden måde at formidle H.C. Andersens eventyr på, hvilket lykkes rigtig godt.

Bøger der også moderniserer eventyr er fx: Ulven og ællingenFyrtøjet og Fyrtøjet (Ill. Lars Gabel)Bøger der også moderniserer eventyr er fx: Ulven og ællingen og (Ill. Lars Gabel).


litteratursiden.dk

d. 6. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 6. jan. 2020

Eventyret findes overalt, hvis du kigger efter. Det er dette eventyr et krystalklart bevis på. De tre venner Bette Bacon, Store Tryne og Fyr snakker om, hvordan man kan finde eventyr. Store siger, at...