Bøger / faglitteratur

Det gamle Ægypten : faraonernes rige


Beskrivelse


Om oldtidens Ægypten fra ca. 3300 f.Kr. til ca. 640 e.Kr. Rigt illustreret beskrivelse af teorierne om denne højtudviklede kultur og beskrivelse af de forskellige perioder, folk, steder, kunstværker samt forklaring på skikke, trosforestillinger og religiøse kulter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 24. mar. 2015

Genudgivelse af et rigt illustreret oversigtsværk om det gamle Ægypten. Henvender sig til historisk interesserede.

I seks kapitler fortælles i kronologisk orden om den ægyptiske civilisations fødsel, om pyramidebyggernes tid, om overgangen mellem det gamle og det ny rige og om afslutningen på storhedstiden, hvor Ægypten bliver en romersk vasalstat. Kapitlerne er bygget op med en indledende tekst om perioden efterfulgt af mange flotte illustrationer med tilhørende billedtekster. Der er faktabokse om berømte bygningsværker, personer og steder, litteratur, sociale og religiøse skikke, kunstværker, arkæologiske fund og meget andet. Afsluttes med billedliste, register og en bibliografi, der kun indeholder danske titler. Den nyeste fra 2003.

Bagsideteksten lover " en up to date beskrivelse af teorierne om denne højtudviklede kultur". Falsk varedeklaration i mine øjne, da bogen indholdsmæssigt er en nøjagtig gengivelse af 2006 udgaven, som ikke er nævnt i kolofonen. Kun forsiden og formatet er ændret fra ca A4 størrelse til ca A5 størrelse, hvilket gør typerne meget små. Bogens kronologiske opbygning giver et godt overblik over Ægyptens over 3000 år lange og fantastiske historie.

Torben Holm-Rasmussen udgav i 2003 Politikens bog om det gamle Egypten, som også er et kronologisk oversigtsværk med faktabokse med forskellige temaer.