Bøger / faglitteratur til børn

Det gamle Rom


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 11. aug. 2009

Bogen henvender sig til historisk interesserede fra ca. 12 år. Kan anvendes i historieundervisningen, hvor den tekstligt og visuelt giver en god introduktion til romertiden.

Bogens centrale indhold er 20 2-siders opslag, der emnemæssigt dækker tiden fint ind. Her fortælles om både det spektakulære som fjender, krig, interne magtkampe, gladiatorer, grænsestridigheder og det hverdagsagtige som livet på landet, i byen, i hjemmet, mode, handel og m.m. Opslagene består af en brødtekst med de grundlæggende fakta, dertil et dominerende billede, foto eller computerfremstillet, somme tider begge dele, men troværdigt og dækkende, indimellem ganske dramatisk og faktisk ret flot! Dertil enkelte indsatte mindre fotos og tekstbokse. Sidst i bogen overskuelig ordliste, stikord, samt andre titler og webadresser.

Bogen hævder sig fint blandt de mange bøger der dækker emnet. Denne titel vil gå fint i spænd med Thomas Meloni Rønns Romerriget, 2006, der tekstmæssigt dækker emnet noget mere grundigt end denne, men som billedmæssigt ikke gør meget væsen af sig.

En rigtig fin bog om et konstant interessant og fascinerende emne. Den relativt begrænsede tekst kræver yderligere læsning i arbejdet med emnet, til gengæld er den visuelle side flot, gennemarbejdet og igangsættende.