Bøger / skønlitteratur / roman

Det glemte brev


Beskrivelse


En yngre amerikansk kvinde lader i 1989 en frimærkeekspert vurdere sin fars store frimærkesamling. Et usædvanligt østrigsk frimærke fra 2. verdenskrig dukker op og viser sig at knytte familier sammen på tværs af landegrænser og gennem 50 år.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 15. mar. 2018

I et enkelt lille frimærke gemmer der sig en historie om krig og fred, kærlighed og tab over en periode på 50 år. Det erfarer Katie, da hun skal have vurderet sin demente fars frimærkesamling. En fin, lidt vemodigt stemt familiefortælling for alle med sans for en god historie på en historisk baggrund.

Østrig 1938. Den unge forældreløse Kristoff kommer i lære hos en anerkendt, jødisk frimærkegravør Han får en plads i familien og forelsker sig i familiens ældste datter Elena. Knap er han udlært, før Krystalnatten varsler grusomme tider for jøderne. 50 år senere opsøger Katie i Los Angeles frimærkeeksperten Benjamin for at få vurderet sin demente fars store frimærkesamling. Og en gammel kuvert bærer et så usædvanligt østrigsk frimærke, at både Katie og Benjamin opsluges af at finde frem til frimærkets historie, der viser sig at knytte an til Katies egen historie. Det er den amerikanske forfatters første voksenbog på dansk.

En dramafyldt skæbne- og familiehistorie med sympatiske karakterer, hvor Katies nutidsspor træder stærkest og mest udfoldet frem. Kapitlerne veksler romanen igennem mellem 1989 og 1939 i et helt fast, lidt skematisk mønster, hvor alle tråde og tilsyneladende sammentræf dog samles så fint ved romanens afslutning.

Romanen lægger sig fint - og noget lettere læst - i slipstrømmen af usædvanlige skæbner under 2. verdenskrig, som vi har set i Alt det lys vi ikke serManhattan Beach og Manhattan BeachRomanen lægger sig fint - og noget lettere læst - i slipstrømmen af usædvanlige skæbner under 2. verdenskrig, som vi har set i Alt det lys vi ikke ser og .


litteratursiden.dk

d. 11. apr. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. apr. 2018

En smuk kærlighedshistorie om mod og selvopofrelse med noget så originalt som en frimærkesamling som omdrejningspunkt. Kristoff er lærling hos den meget berømte frimærkegravør Frederick Faber i Østri...


Kristeligt dagblad

d. 4. juni 2018

af

af

Maria Sjøqvist

d. 4. juni 2018


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2018

af

af

Maria Sjøqvist

d. 6. juni 2018