Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det gode brød : opskrifter fra Tartine Bakery


Beskrivelse


Forfatteren viser hvordan man bager brød af kun tre ingredienser: mel, vand og salt samt giver inspiration til at variere basisbrødet og også hvordan daggammelt brød kan udnyttes til f.eks. sandwich m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 21. maj 2012

Dette er bogen for alle, der som forfatteren er lidenskabeligt optaget af brødbagning eller bare er vant til at bage sit eget brød og har lyst til at udvikle det. Opskrifter med daggammelt brød udvider målgruppen, og et gennemført flot layout bidrager til, at bogen vil tiltrække alle, der ikke lider af brød-forskrækkelse.

Chad Robertson er amerikaner og og ejer af bageriet Tartine i San Francisco. For ham er brødbagning en kunst og en filosofi. For at lave et godt brød er det afgørende at styre gæringsprocessen. Der bruges ikke gær, men en surdej, der laves ud fra en kultur af mel og vand. Bogen gennemgår meget detaljeret og med ledsagende fotografier den proces, der fører frem til bagning af et basisbrød - et fremragende brød viser min afprøvning. Derefter følger opskrifter på grovere typer brød, baguetter, briocher og croissanter. I et afsnit med daggammelt brød er der en lang række meget enkle og gode opskrifter på fx bruschetta, sandwich og supper samt desserter.

Det vrimler med bøger om brødbagning, og i 2005 kom Det gode brød af englænderen Dan Lepard, der blev kaldt den ultimative brødbagebog. Begge bagere arbejder med surdej og med foldeteknik i stedet for æltning. Til forskel har Lepards brødopskrifter fra mange lande. De deler den entusiasme, som også ses i Meyers bageri, der er lettere at gå til og har flere kageopskrifter.

Forfatteren brænder for sit livsprojekt, og det bæres tydeligt igennem i denne fremragende bog.