Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det gode helbred : spis sundt og forebyg kræft


Beskrivelse


Om kostens betydning for vores risiko for at udvikle kræft. Bygger på befolkningsundersøgelse, hvor 57.000 danskere er blevet fulgt gennem 20 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 21. mar. 2014

Bogen henvender sig til alle, der gerne vil leve sundt og forebygge kræft, samt folk der er kræftramte og deres familier.

Anne Tjønneland er overlæge, ph.d. m.m. og Anja Olsen er cand.scient. i human ernæring m.m. De har begge skrevet en lang række videnskabelige artikler og har stor viden indenfor forskning i bl.a. kost, livsstil og kræft. Den første tredjedel af bogen omhandler baggrunden for den forskning, der ligger til grund for bogen - og en meget omfattende befolkningsundersøgelse: "Kost, kræft og helbred". Der fortælles om sammenhænge og resultater omkring de forskellige fødevaregrupper og deres indvirkning på udviklingen af kræft; ikke kun i Danmark, men i alle EPIC-landene. Der ligger mange års forskning bag resultaterne, hvilket giver bogen et meget seriøst udgangspunkt. Der er også information omkring tilberedning af maden samt fremtidsperspektiver. Alt sammen i et læsevenligt sprog. Resten af bogen består at opskrifter, udviklet af kok i Kræftens Bekæmpelses kantine Jens Jepson. Omdrejningspunktet er grøntsager, men der er også opskrifter med kød, fisk, korn og kerner, supper, drikke og sødt. Bagest et alfabetisk register.

Der findes andre bøger med fokus på kost og kræft. Fx Cancerkogebogen, 2013. Der findes adskillige kostbøger, hvor fokus er på folk der allerede har kræft. Denne har sin styrke i det tungtvejende forskningsmateriale, der ligger til grund for bogen.

En indbydende og brugbar informationsrig bog om at spise sundt og forebygge kræft, der bør være tilgængelig for alle.