Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det gode køkken : sund mad mod kræft


Beskrivelse


Kogebog for kræftramte og deres familier, som gerne via kosten vil gøre noget for at øge sundheden og forebygge ny kræft. Men den kan bruges af alle, der gerne vil spise sund, spændende og forebyggende mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. okt. 2009

En kogebog, som henvender sig til interesserede i sammenhængen mellem kost og kræft. Bogen bygger på de nyeste forskningsresultater og anbefalinger om, hvilke madvarer, der er sunde at spise og hvilke, man bør undgå.

Bogen er lavet i et samarbejde mellem Lene Juul Bruun og Anne Hjernøe. I forbindelse med at Lene Juul Bruun blev opereret for kræft, begyndte hun at interessere sig for, om der var noget, hun selv kunne gøre for at holde kræften ude fra kroppen fremover. Hun har lavet en kogebog sammen med Anne Hjernøe, som vi kender fra flere bøger og tv-udsendelser om kost, som bygger på nyeste forskningsresultater. Ifølge bogen er kostvaner og livsstil skyld i ca 1/3 af alle kræfttilfælde, og selv om bogen ikke viser en mirakelkur, kan man mindske risikoen ved at være opmærksom på det, man spiser. Udgangspunktet for opskrifterne er de 8 kostråd, som blandt andet går på at spise varieret, mere frugt, grønt, fisk og mindre sukker og fedt og bevæge sig mindst 30 minutter om dagen. Opskrifterne er overkommelige at lave, og det er retter, som sagtens kan bruges af alle, der gerne vil spise sund, spændende og forebyggende mad.

Der er stor fokus på sammenhængen mellem kost og kræft, og der er kommet flere bøger i de senere år : God mad mod kræft, 2008 og Kost mod kræft, 2007.

En meget indbydende kogebog, med lækre og sunde retter. Selv om bogen i første omgang er rettet mod kræftramte og deres familier, vil den også fint kunne bruges af alle, som gerne vil spise sund og forebyggende mad.