Bøger / faglitteratur / vejledninger

Det gode plot


Beskrivelse


Om skriveprocessen og hvordan man danner en plotstruktur. Med seks forskellige plotmodeller og med en teoretisk og en praktisk del, hvor det teoretiske stof bliver underbygget af udvalgte eksempler fra forskellige romaner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 7. aug. 2019

En hands-on guide til hvordan man får en god skriveproces, fra idé til færdig bog. Bogen er skrevet til dig, der gerne selv vil skrive bøger og som vil lære mere om selve håndværket i skriveprocessen.

Bogen indeholder beskrivelser af, hvilke tanker man kan gøre sig i begyndelsen af en skriveproces og hvordan man danner en plotstruktur. Bogen indeholder seks forskellige plotmodeller samt en beskrivelse af de forskellige grundbegreber, Jan Kjær benytter i bogen. Første del af bogen er primært teoretisk, mens anden del er mere praktisk anlagt. Det teoretiske stof bliver underbygget af udvalgte eksempler fra forskellige romaner og omhandler både planlægningen af enkeltromaner og hele romanserier. Bagerst er en litteraturliste og ordforklaringer.

God værktøjsbog til en kommende forfatter og til dem der allerede er i gang med at skrive, men mangler noget struktur til at gribe skriveprocessen an. Bogen er også god at bruge til en skrivegruppe, forfattercamp eller lign. for både unge og voksne. De praktiske eksempler, der bliver bundet op på det mere teoretiske grundlag, fungerer rigtig godt, og Jan Kjær rammer en bred målgruppe af forfattere og forfatterspirer med sin bog.

En anden bog om skrivekunst er Skriv! Hurtigt og fritFra drøm til bog, der dog ikke kun omhandler bøger men også andre former for tekster. Også bogen Fra drøm til bog har interessante vinkler på skriveprocessenEn anden bog om skrivekunst er Skriv! Hurtigt og frit, der dog ikke kun omhandler bøger men også andre former for tekster. Også bogen har interessante vinkler på skriveprocessen.


Weekendavisen

d. 26. juli 2019

af

af

Emil Blichfeldt

d. 26. juli 2019