Bøger / faglitteratur

Det handler ikke om lykke


Beskrivelse


Giver et indblik i hverdagen med antidepressiva og svarer med udgangspunkt i personlige beretninger fra patienter og interviews med fagfolk bl.a. på hvordan antidepressiv medicin virker, hvordan man kan leve med bivirkningerne, og hvad man kan gøre sammen med eller i stedet for medicinen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 11. sep. 2013

Bogen henvender sig til mennesker med depressioner og til alle dem, der interesserer sig for, hvordan medicinen virker, markedsføres og påvirker patienten.

Cain er journalist (bl.a. Weekendavisen) Hun har i mange år lidt af depressionner og har fået antidepressiva. Med bogen vil hun beskrive den verden, de depressive kan leve i: Forskellige læger udskriver forskellig medicin og i forskellige mængder, nogle får ikke tilbudt psykologhjælp, andre foreslås motion. Omgivelserne tror, at medicinen virker fra dag 1 og at så er man "rask" eller "helt ok". Sådan er det ikke. Samtidig med depressionens voldsomme virkning, er man angst for den medicin man får, og usikker på hvor længe man skal blive ved. Mange synes ikke, at de bliver lyttet til og føler sig meget alene, måske endda med en forkert diagnose. Cain har interviewet mange patienter, folk fra medicinalinsustrien og læger på forskellige niveauer. Det er blevet en meget velskrevet og sober bog, der når meget fint rundt om et sårbart emne. Problemerne vises frem, men vendes konstruktivt, det journalistiske håndelag mærkes.

Der er mange bøger om behandlingen af depressioner. Mange foreslår alternative behandlinger, andre er rent informative. Men det er rigtig længe siden, der er kommet en debatbog, der kommer så godt rundt om emnet. Så den vil have en naturlig plads i gruppen.

Det er en god og informativ bog om et gammelt problem, og den kan bruges meget bredt.


Ugeskrift for læger [online]

d. 9. dec. 2013

af

af

Klaus Martiny

d. 9. dec. 2013


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2013

af

af

Jette S. F. Holst

d. 6. dec. 2013

Velresearchet, velskrevet og sober debatbog om et emne, som for mange stadig er tabubelagt. Absolut en bog man bør læse, også selvom man ikke har førstehåndskendskab til psykiske problemer. Lykkepille...


Politiken

d. 11. jan. 2014

af

af

Christian Graugaard

d. 11. jan. 2014


Jyllands-posten

d. 1. okt. 2013

af

af

Dennis Nørmark

d. 1. okt. 2013


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 17. jan. 2014


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 4 (2015)

af

af

Bodil Gyllembourg Lissau

Årg. 115, nr. 4 (2015)