Bøger / faglitteratur / erindringer

Det handler også om mig


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om frygten og livet i månederne efter at hendes mand fik en hjerneskade ved en arbejdsulykke, om mødet med forskellige systemer, om genoptræning og om kampen for hverdagen år efter ulykken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Kan formentlig formidles til nogle af dem, der ynder traumatiske livshistorier i stil med Virkelighedens verden, men vil først og fremmest appellere til pårørende i en lignende situation.

3 år efter ulykken, hvor hendes mand fik en jernstang gennem hovedet med en deraf følgende hjerneskade, sætter forfatteren ord på sine mange kaotiske følelser i den forbindelse. En proces, der helt sikkert har haft en terapeutisk effekt. Hun udtrykker sig detaljeret, helt jordnært og undertiden lidt privat, uden de store sproglige nuancer, men hele vejen igennem åbent og ærligt. Det er historien om en del grove svigt fra hospitalsvæsenet, om mangelfuld fysisk og psykisk genoptræning, om de sociale og økonomiske følger og om vanskeligheder i parforholdet. Forfatteren er en sej kvinde, der ikke giver op, men først da hun får reel viden om hjerneskadens følger, begynder hun at forstå mandens ændrede personlighed og at kunne forholde sig til deres forandrede tilværelse.

Der er flere sygehistorier set ud fra den pårørendes synsvinkel. For nylig udkom tv-journalisten Eva Jørgensens Vi ses i morgen, der er en mere velskrevet og gennemreflekteret bog med en bredere appel.

En jordnær sygehistorie set ud fra ægtefællens perspektiv, som gør indtryk ved sin ukunstlede ærlighed, men man skal nok være i en lignende situation for at få det fulde udbytte af den.