Bøger / faglitteratur til børn

Det handler om at fodre din søhest


Beskrivelse


Om hvad der sker i kroppen, hjernen og nervesystemet hos de sensitive børn, som har fået betegnelsen "antennebørn". Med råd om, hvordan antennebarnet, familien og andre omkring det kan lette situationen for barnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2016

af

af

Lars Larsen

d. 9. juni 2016

En bog til antennebørn og deres forældre med forklaringer og gode råd. Det meste af bogen er skrevet til børn og er velegnet til oplæsning for børn fra 5 år. Selvlæsning fra 9 år.

Bogen fortæller, hvad der sker i kroppen, hjernen og nervesystemet hos de sensitive børn, som har fået betegnelsen "antennebørn". Den giver råd om, hvordan antennebarnet, familien og andre omkring det kan lette situationen for barnet. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem en børnepsykolog og en fysioterapeut.

Let at læse, men omslaget signalerer mere skæg og ballade end seriøse forklaringer på, hvad der sker i kroppen og hvad antennebarnet og de voksne omkring det kan gøre for at skabe ro og trivsel. Thomas Hjorthaabs tegninger understøtter og supplerer teksten med billeder af uroen og kaosset i kroppen. Størstedelen af bogen er henvendt til børn og kan selvlæses fra 9 år. De sidste 5-6 sider er henvendt til forældre og andre voksne. Bogen er velegnet til brug i familien, og blandt fagfolk i skoler og børneinstitutioner.

Sensitive ungeViola får et myggestik til unge fra 13 år og billedbogsserien "Violas verden" til børn fra 3 år, fx Viola får et myggestik handler om børn i lignende situationerSensitive unge til unge fra 13 år og billedbogsserien "Violas verden" til børn fra 3 år, fx handler om børn i lignende situationer.