Bøger / faglitteratur

Det handler om balance : fokus på stress og selvværd


Beskrivelse


Om at styrke selvværdet, selvtilliden og undgå stress.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2009

af

af

Jette Landberg

d. 21. dec. 2009

En letforståelig guide for alle, der ønsker at arbejde med at undgå eller overkomme stress gennem øget selvværd, selvtillid og ændrede tankemønstre.

Forfatterens hensigt er, at man skal kigge på egen opførsel og finde frem til, hvornår man selv er en del af problemet, idet egen opfattelse og opførsel ofte, ifølge forfatteren, hænger sammen med, hvordan man oplever en given situation. Britta Olsson er stresscoach og NLP-uddannet med egen praksis, se www.balanceslagelse.dk. Hun har selv været ramt af næsten invaliderende stress gennem flere år uden selv at erkende det. Bogen indledes med denne skræmmende historie, og dernæst følger tre løfter, man skal give sig selv: Tålmodighed, vilje til at øve sig og at være åben overfor nyt. Resten af bogen er selve guiden, der viser hvordan du kan blive mere proaktiv, få mere selvværd og selvtillid og arbejde med dine tankemønstre. Bogen er enkelt sat op med små indrammede frø, dvs. ting du skal mærke dig. Der sluttes af med en selvtest og et planlægningsværktøj.

Der er udkommet mange bøger om stress i de senere år. Sidst har vi fået Livet efter stress af Pernille Rasmussen, der også er en letforståelig brugsbog. Flere af de gode råd optræder da i begge bøger, men Britta Olssons adskiller sig ved at lægge den største vægt på vigtigheden af at optræne sit selvværd og selvtillid.

En enkel og håndgribelig bog, der kan bruges både før, under og efter stress. Den henvender sig direkte til læseren som et enkelt, personligt værktøj.