Bøger / faglitteratur

Det handler om kærlighed


Beskrivelse


Bygger på metoder og værktøjer fra kurset "Choice relationship" hvor fokus er lagt på bevidstgørelse om eget potentiale gennem spørgsmål der skal besvares og derved give et nyt syn på kærligheden og dens muligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. maj 2009

Bogen er for enhver voksen person, der gerne vil give sit kærlighedsliv en ny chance, hvad enten man er i et langvarigt parforhold, er nyforelsket/-gift eller er single.

Det er forfatterens første bog. Hun har gennem sit erhvervsaktive liv været beskæftiget med formidling, mennesker og udvikling og har, som det siges på inderflappen "været med på de fleste bølger af udvikling, både i privat- og erhvervslivet". Bogen her bygger på et kursus "Choice relationship", som hun har udviklet sammen med en makker, og som ifølge samme inderflap har været en stor succes i England og Danmark. Bogen er en gennemgang af metoden og værktøjerne fra kurset. Fokus er lagt på "mig selv" (ikke den anden). Metoden frigør personen fra begrænsende forestillinger og mønstre og skulle give et nyt, forfriskende syn på kærligheden og dens muligheder. Bogen har mange øvelser og gennemgående cases.

Kan sammenlignes med Single på sidste vers, 2006 og Guldkorn til kampklare kællinger, 2008. Adskiller sig desuden fra hovedparten af bøger om kærlighed og parforhold ved ikke at fokusere så stærkt på forskellene kønnene imellem, men derimod opstille 4 arketyper, som er gældende for mænd og kvinder, homo- og heterofile.

Om kærlighedens veje og vildveje i den nye coachingstil, hvor man bevidstgøres om sit eget potentiale gennem spørgsmål, man skal besvare.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 18. dec. 2013

Bogen henvender sig til alle, der ønsker at arbejde bevidst med deres kærlighedsliv.

Forfatteren er uddannet coach og ejer af Hjerteakademiet, der tilbyder kærlighedskurser og retreats. Hendes bog er baseret på metoden og værktøjet fra kurset Choice relationship. I bogen redegør hun først for, hvad der sker når man bliver forelsket, men endnu vigtigere, hvad der sker, når forelskelsen damper af og de to parter begynder at se sig selv og hinanden, som de er. Så aktiveres den mekanisme, som Charlotte Fruergaard kalder kærlighedens termostat. Det betyder at vi begynder at regulere os ifølge gamle mønstre og temaer, der intet har med vores partner at gøre. Det får os til at benytte strategier, der modarbejder kærligheden. Vejen til kærligheden er at blive bevidst, acceptere, give slip og tilgive. Bogen igennem er der cases fra kurserne, og hvert kapitel slutter med en opsummering i punktform af hovedpointerne samt øvelser i form af afklarende spørgsmål, man kan lave med sin partner eller sig selv.

Bogen har været udgivet med et andet forlagsnavn i 2009. Eneste forskel på de to er et mere appellerende omslag på 2013-udgaven. Den forrige har haft 13 udlån på undertegnedes bibliotek.

En relevant og seriøs bog, der rummer mange væsentlige pointer, udfoldet i et forståeligt sprog og i en sympatisk tone. Den er båret af et ægte, personligt engagement og 22 års erfaring på området. Absolut i den bedste ende af parforholdslitteraturen.