Bøger / faglitteratur

Det handler om mennesker : en indføring i psykologi


Beskrivelse


En rejse rundt i psykologiens kroge og afkroge, opdelt i en del om opvækstens, voksenlivets og alderdommens psykologi og en del om sindslidelserne, de vigtigste psykologer og alternative terapier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2005

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 28. apr. 2005

I 1995 udkom en bog med samme titel og af samme forfatter, der har en sammensat baggrund med sociologistudier, som boganmelder, højskolelærer, højskoleforstander og forfatter. I 1996 kom desuden Sjælen og stjernerne samt Sårene i sindet. Det er disse 3 titler, der nu er sammenskrevet til en ny udgave. Groft sagt falder den i 2 dele, hvor 1. del ud fra forskellige psykologers standpunkter beskriver den normale menneskelige udviklings veje og afveje, mens 2. del handler om de psykiske sygdomme og deres behandling - herunder også alternative behandlinger, som han tager seriøst. Abrahamowitz har en meget personlig måde at fremstille sit stof på. I modsætning til mange akademikere viger han ikke udenom sit jeg. Han er god til at inddrage psykologiens banebrydere og mange andre, men står samtidig ved sig selv som bearbejder og formidler. Det gør stoffet nærværende og levende, så alle med interesse for disse vidtfavnende emner kan være med. Nyt i forhold til de tidligere udgaver er Johannes Bojesens varme farveillustrationer i akvarel, der understøtter tekstens lette tone. Bogen egner sig bedst til at læse i sammenhæng, men der er register. Den nye udgave kan anskaffes, men de gamle bør bevares, da de adskiller sig væsentligt i omfang og udformning.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Inge M. Ejsing

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er højskoleforstander og psykologilærer. Han har i mange år beskæftiget sig med psykologi og psykiatri. Hans nye bog er en indføring i psykologi, fortrinsvis beregnet på ungemennesker i gymnasie-, højskole- eller anden gruppesammenhæng. Bogen kommer vidt omkring, idet hvert kapitel kan ses som et essay med et psykologisk emne. Desuden findes der ideer til videreløsning inden for hvert område. Eksempler på emnerne er forskellige tilgange til udviklingspsykologi, krisepsykologi, spiseforstyrrelser, terapi, psykiatriske sygdomme, hjernefysiologi,psykoanalyse, andre former for psykoterapi, hypnose, meditation og dødspsykologi. Desuden gennemgås en række betydningsfulde skoledannere, især dem, forfatteren anser for at være særlig værdifuldef.eks Freud, Jung, Frankl, Perls, Janov og Grof. Forfatteren er loyal overfor de forskellige synspunkter og blander dem ikke sammen, selv om det kunne gøre fremstillingen mere entydig. Bogen er letat læse, men alligevel fuld afoplysninger. Foruden til undervisning kan den bruges til selvstudium, samen også af den lidt mere belæste, da den giver en god sammenhæng i tingene. At den henvendersig til unge, fremgår mest af det af og til lidt friske sprog, som vi ældre måske godt kunne undvære.


Politiken

d. 27. aug. 2005

af

af

Christian Graugaard

d. 27. aug. 2005


Kristeligt dagblad

d. 19. okt. 1995

af

af

Mikael Holt

d. 19. okt. 1995


Information

d. 26. apr. 1995

af

af

Erik Svejgaard

d. 26. apr. 1995