Bøger / faglitteratur / opskrifter

Det helbredende køkken : spis dig fra diabetes 2, forhøjet kolesterol og overvægt


Beskrivelse


Indeholder en 4-ugers kur, som introducerer grønne retter, som er en gevinst for sundheden og får vægten ned til fordel for et stabilt blodsukker, et lavere kolesterolniveau og et mindre medicinforbrug.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2011

af

af

Kirsten Emdal

d. 13. jan. 2011

Bogen er primært skrevet til folk, der lider af diabetes 2, har for højt kolesteroltal eller vejer for meget - eller er i risikogruppen herfor. Men if. forfatterne er bogen henvendt til alle, der gerne vil skabe mere velvære og balance i deres liv. Bogens titel/undertitel på forsiden gør, at den nok skal formidle sig selv.

Bogens fire forfattere er hver eksperter indenfor deres felt, og de er hhv. overlæge, chefkok/ernæringskonsulent, projektleder indenfor medicin og madskribent/kogebogsforfatter. Den mest kendte af forfatterne er Kirsten Skaarup, som i flere årtier har udgivet vegetariske kogebøger. Bogen er opdelt i to dele, hvor de første 70 sider forklarer grundlaget for 4-ugers kuren og dens opbygning, og bogens resterende sider består af opskrifter. Kuren er ren vegetarisk og således helt uden kød, fisk, æg og mælkeprodukter. Der er bl.a. et afsnit om at læse varedeklarationer, og der er en liste over de mange nye ingredienser, som benyttes i bogen.

Kirsten Skaarups andre bøger består udelukkende af opskrifter, hvorimod denne har det helbredende aspekt som hovedtema. Jeg kender ikke til andre titler, som benytter netop denne type kur.

Bogen virker veldokumenteret. Rart, at det anbefales, at man tager sin egen læge med på råd, inden man starter på kuren, hvis man tager medicin. Opskrifterne er meget spændende, men består af mange ingredienser, som ikke normalt er i ens eget køkken. Sympatisk at man selv kan tage hånd om sit eget helbred.