Bøger / faglitteratur

Det hellige år : en vandring gennem kirkeåret


Beskrivelse


Beskrivelse af hvordan kirkeårets forskellige dage og tider voksede frem siden 300-tallet, samt en åndelig vejledning til at meditere over de mysterier, der fejres ved de store kristne højtider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2013

af

af

Merete Trap

d. 23. maj 2013

Denne bog er skrevet som en guide til den kristne kirkes kalender. Kan bruges af alle der gerne vil have et overblik over kirkeåret. Henvender sig primært til praktiserende kristne, men også den almene troende dansker.

Denne bog giver et grundigt og overskueligt overblik over kirkeåret. I otte kapitler beskrives bl.a. jul, fastetiden, påsketiden og pinse. I hvert afsnit går forfatteren i dybden med at forklare baggrunden for de forskellige dage og højtider, og går helt tilbage til 300-tallet. De otte kapitler efterfølges af et appendiks der er opdelt i tre, hvori der findes en oversigt over bibellæsninger på søndage og helligdage. Forfatter Peter Halldorf har desuden også tilføjet bogen den åndelige vinkel, og opfordrer til at man bruger bogen som inspiration. Bogen er tætskrevet og uden billeder, og kan virke kompakt, men jeg vurderer at den er ganske brugbar, især som en vejledning til de kristne højtider. Peter Halldorf er svensk præst fra Pinsebevægelsen og kendes fra en del kristne udgivelser, senest Det fædrene ophav: historien om 21 kirkefædre, 2012.

Forfatteren har tidligere skrevet om kirkeåret i Der brænder en ild : prædikener til kirkeåret, 2005. Om kirkeåret findes også Årets gang i tekst og sang - før søndagen, 2006 af Mogens Hansen.

En grundig og brugbar oversigt og åndelig vandring gennem kirkeåret. Henvender sig primært til praktiserende kristne, men kan også bruges som en oversigt af den alment kristent interesserede.