Bøger / faglitteratur / erindringer

Det hemmelige løb : Tour de France set indefra - om doping, løgne og viljen til at vinde for enhver pris


Beskrivelse


Tyler Hamilton (f. 1971) fortæller om sit liv i professionel cykelsport og som deltager i Tour de France. Om korruption, løgne og omfattende dopingmisbrug på blandt andet Lance Armstrongs US Postal hold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 1. nov. 2012

Til interesserede i professionel cykelsport og Tour de France, hvilket der findes en del bøger om. Kan nemt formidles til cykelsports-entusiaster, bl.a. på grund af bogens fine og hårdtslående layout og desuden har bogen allerede været meget omtalt herhjemme og internationalt vedrørende doping-spørgsmålet.

Bogen er skrevet i ligeværdig sammenhæng mellem forfatter Daniel Coyle og den tidligere professionelle cykelrytter Tyler Hamilton, hvilket kan aflæses indholdsmæssigt og på forsidens typografi. Tyler Hamilton, tidligere toprytter hos bl.a. Bjarne Riis' cykelhold CSC, beskriver i detaljer, hvordan systematisk doping har fundet sted gennem flere år. Her er tale om en slags bekendelses- og erindringsbog, som beskriver hvordan og hvornår Tyler Hamilton tog forskellige former for doping. Desuden får man et fint indblik i både Tyler Hamiltons karriere og et "insiderblik" i den professionelles cykelsports barske verden. Bogen er passende illustreret heriblandt med en iøjnefaldende forside.

Der findes et væld af bøger om Tour de France, også om dopingspørgsmålet, men nærværende bog kan især sammenlignes med Løgn over løgn, om Michael Rasmussen, fra 2009 og Lars Werges Mellem tavshed og løgn, 2007. Nævnes skal også Den største pris, 2007, om Bo Hamburger.

Er man kender af professionel cykelsport og Tour de France er her tale om et medrivende bekendelsesværk.