Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Det historiske overblik


Beskrivelse


Kronologisk overblik over verdenshistorien med særlig fokus på Danmark.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jesper Holtoug

2007

Henvender sig til grundskolens ældste klasser, men kan anvendes af alle voksne, der ønsker kort, sammenhængende helhedsforståelse af verdenshistorien. Oplagt til skolens håndbogssamling - og om muligt til klassesætsamlingen.

Et ambitiøst projekt med formålet at skabe sammenhængende overblik over verdenshistorien. De enkelte historiske knudepunkter behandles selvsagt noget overfladisk - der sigtes netop ikke på detaljen eller fordybelsen, men på "historiens lange linjer" - en "knagerække" til at hænge verdenshistorien op på. Dette gøres gennem 18 relevante hovedafsnit med uddybende faktablokke, varierede illustrationer, forklarende kort og opsumerende tidslinjer. Læseren får gennem korte, saglige beskrivelser et sammenhængende overblik over verdens historie set gennem europæiske øjne - med særlig fokus på vores eget lands placering i historien.

Der findes udmærkede ét-binds verdenshistorier, fx: Verdenshistorien og Verdenshistorien i grundrids, men begge savner opdatering og henvender sig til noget ældre aldersgrupper. Desuden findes korte, illustrerede verdenshistorier for yngre aldersgrupper. Bogen her er således temmelig enestående - og i højeste grad velkommen som sammenhængsskabende værktøj. I tilknytning til bogen åbnes desuden snart et website med uddybende opgaver.

Kompakt, overskuelig ét-binds verdenshistorie for grundskolen, der kan hjælpe til at udvikle forståelse for rækkefølge og sammenhæng mellem "knuderne" på verdenshistoriens uoverskuelige knudetov.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 2 (2008)

af

af

Sten Larsen

Årg. 125, nr. 2 (2008)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 176 (2008)

af

af

Otto Rühl

Nr. 176 (2008)


Historie & samfundsfag

Årg. 46, nr. 3 (2007)

af

af

Morten Bergsøe

Årg. 46, nr. 3 (2007)