Bøger / skønlitteratur / roman

Det hvide mørke : en moderne slægtsgåde


Beskrivelse


Emma har altid troet, at hun kender sin familiebaggrund, men mødet med den ukendte farfar, Harald, ændrer hendes liv og efterlader hende med en helt ny opfattelse af sig selv og den genmasse hun bærer rundt på.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 25. feb. 2016

Hvilken påvirkning har vores gener på det menneske vi bliver? Vil vores opfattelse af os selv ændre sig, hvis vi pludselig får en ny familiebaggrund? For alle læsere af slægtsromaner og gode historier med kant.

Emma van der Klein, forfatter og evolutionsbiolog, har levet hele sit 27-årige liv i den tro, at hendes farfar Knud er hendes rigtige farfar. Det kommer derfor som noget af et chok, da hun ved et uheld overhører forældrenes samtale om den rigtige farfar, Harald, der bor i Sønderjylland og som er blevet indlagt på sygehuset. Emma er ramt af alvorlig skrivekrise og beslutter sig for at besøge farfaderen på hospitalet og på den måde få nærmere kendskab til sin biologiske genmasse. Turen til Jylland og mødet med Harald bliver dog langt fra som beregnet og Emma må sande, at der er mange ting vi ikke kan gætte, om mennesker vi møder på vores vej.

Meget velskrevet slægtsroman med et dejligt flydende sprog. Bogen springer tidsmæssigt mellem Emmas første møde med farfaderen og den efterfølgende sommer, hvor hun beslutter sig for at nedskrive hans livshistorie og det fungerer rigtig godt, at forløbet udfoldes og afsløres i spring. Bogen er velegnet til læsekredse.

Minder på mange måder om Martin Jensens Landet et sted hvor en ung kvinde ligeledes opsøger sin bedstefar for at blive klogere på sin familie og sig selv.


litteratursiden.dk

d. 8. mar. 2016

af

af

Helle Post

d. 8. mar. 2016

Forfatteren Emma van der Klein begiver sig ud i det ukendte på jagt efter sandheden om sit ophav. En god fortælling om en ung kvindes søgen efter sin families fortid. Forfatteren og evolutionsbiologe...


Kristeligt dagblad

d. 3. mar. 2016

af

af

Svend Skriver

d. 3. mar. 2016