Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Det kærlige køkken : grøn mad til en sårbar planet : 350 vegetariske opskrifter


Beskrivelse


Vegetariske opskrifter til alle dagens måltider med råd til den bevidste forbruger til hvordan vi kan forbedre klimaet, dyrevelfærden og vores egen sundhed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 17. sep. 2008

Danmarks førende forfatter af vegetarkogebøger har lavet en ny grundbog til det vegetariske køkken, der udbreder målgruppen til alle bevidste forbrugere, der søger en sund og miljøvenlig livsstil. Bogen har et flot farverigt layout, der signalerer forfatterens engagement i verdens klimaproblemer. Den har samtidig en professionel, kvalitetsbevidst tilgang til madlavning.

Kirsten Skaarups Vegetarisk køkken udkom i 1982 og blev et gennembrud for udviklingen af den vegetariske mad i Danmark. Det er senere blevet til en lang række kogebøger, som alle har været meget efterspurgte. Nu drejer det sig ikke kun om at leve vegetarisk, men om at vælge en livsstil, der hjælper til med at sikre et bæredygtigt klima. Det gælder kort sagt om at spise så få animalske produkter som muligt, at vælge danske økologiske råvarer efter årstiden og spare på energien. Kogebogsdelen er omfattende og rummer nye spændende opskrifter, som er gennemarbejdede og lette at følge. Der er en grundig gennemgang af råvarer med forslag til tilberedning samt mange henvisninger til litteratur og netadresser.

Det er ikke mange vegetariske grundbøger af nyere dato. Vegetarisk kogebog er fra 2001 og virker lidt kedelig i dag, mens Grønt på gaflen fra 2003 har en del andre opskrifter, men ikke en gennemgang af råvarer.

Den første klimabevidste kogebog rammer lige ned i en stigende miljø- og forbrugerbevidsthed. Budskabet brænder igennem i en flot indpakning og opskifterne er helt i top.


Undervisere.dk

Årg. 3, jan. (2009)

af

af

Winnie From Thesbøl

Årg. 3, jan. (2009)