Bøger / faglitteratur / biografier

Det kolossale menneske


Beskrivelse


Jazzmusikeren, komponisten og produceren Thomas Blachman (f. 1963) beretter om stort og småt i sit private og professionelle liv, og alt gennemstrømmes af tanker om politik og samfund, kunst, religion, kærlighed, generationsoprør mm.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Kent Skov

d. 7. nov. 2008

For interesserede i spændende personligheder med holdninger til individ, tid og samfund.

Titlens velvalgte tvetydighed anslår, at det ikke er en helt almindelig person eller biografi, vi har med at gøre. Den pt. allestedsnærværende musiker, x-factor-, smagsdommer og meningsmaskine er kendt for at sigte højt. Også her, hvor den også ret mediekendte "skæve" journalist og musiker Torben Steno spiller op til og agerer tilbagelænet katalysator for Blachman (TB) i bestræbelsen på at holde sammen på den ordblinde TBs meninger under interviewopholdet (på Chelsea Hotel i New York, selvfølgelig!). Men hvad vil TB udover at provokere? Han proklamerer et generationsoprør mod tidens konformitet og visionsløshed. Han vil genkalde respekten for genialiteten på bekostning af dyrkelsen af det middelmådige og hylde modet til at satse større i ånden. TB konkretiserer sit stedvis abstrakte budskab ved at tale for en 3. dimension, fx en personlig dag, hvor man kan udvikle sig selv på egne præmisser. Men han taler også om (sin) kvinde og mode, musik og byplanlægning og hans jødiske baggrund. Stenos med- og modspil giver bogen en ekstra dimension - fra det egocentrisk frenetiske til en søgende og dynamisk dialog. Sjovt og godt!.

TB har udgivet meget nyjazz som musiker og producer, og dette er hans første bog.

Bogen er mere end krukkethed ophøjet til princip. TBs utraditionelle syn på menneske og samfund er overvejende interessant læsning i en tid, der råber på visioner og meninger, der ikke er politisk korrekte.


Berlingske tidende

d. 13. nov. 2008

af

af

Thomas Søie Hansen

d. 13. nov. 2008


Weekendavisen

d. 12. dec. 2008

af

af

Lars Bukdahl

d. 12. dec. 2008