Bøger / skønlitteratur / roman

Det kommer til at ske


Beskrivelse


Henrys mor spiller jævnligt død, indtil den dag hun faktisk begår selvmord. Herefter barrikaderer hans far sig bag chokolade og tv-serier, og da han endelig kommer ud af sin dvale, rejser han til USA og Henry er på egen hånd. Hvad stiller man op med sådan en barndom? Skal Henry følge psykolog-Karens forslag, og skrive en bog om det?

Anmeldelser (13)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2016

af

af

Merete Trap

d. 20. jan. 2016

Hvad stiller man op med en dårlig barndom? Jo, man kan da fx skrive en roman om den. For læsere af nyere dansk prosa og til dem, der gerne vil se, hvad der rører sig på den danske litteraturscene.

Henry har rent ud sagt en dårlig barndom. Hans mor spiller jævnligt død, og en dag begår hun selvmord - for alvor. Herefter begraver faderen sig i chokolade og tv-serier. Da han endelig kommer ud af sin sorgdvale, er det kun for at blive en såkaldt prepper og snart er han i gang med at bygge et hegn, som forberedelse på samfundets kollaps. Henry bliver venner med Adam, som er lidt af en bølle. Men da Adam bliver sendt til Jylland pga. en uheldig episode, er Henry igen alene. Faderen rejser over til sine "venner" i USA og nu er Henry på egen hånd. Hvad gør man med sådan en sørgelig og tragisk barndom? Jo, man kan da altid give sig til at skrive autofiktion. Lone Aburas har senest udgivet Politisk roman.

Dette er en herligt, tragikomisk roman om det at have en dårlig barndom og vokse op i en dysfunktionel familie. Aburas formår at give læseren et smil på læben, al den stund hun skriver om noget virkelig trist og ulykkeligt. Velskrevet, underholdende roman. Der er også masser af godt stof til analyse i bogen. Kan varmt anbefales.

Kan sammenlignes med andre af de nyere, danske kvindelige forfatterskaber som fx Nanna Goul og Stine Pilgaard. Måden at portrættere en trist skæbne, med en underliggende humor, minder om Helle Helles forfatterskab.


litteratursiden.dk

d. 24. feb. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 24. feb. 2016

Den unge Henry har nok af udfordringer og flere støder til, da han med stor succes udgiver en roman om sit eget liv. Lone Aburas har dog været i bedre form end her. Passer det virkelig, at der ikke e...


litteratursiden.dk

d. 24. feb. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 24. feb. 2016

Underskøn og særdeles vellykket debutroman om klaverstemmeren Henning, som en dag beslutter sig for at bygge et klaver. Et storstilet projekt, som han lægger mange følelser i. Salig Søren Kierkegaard...


Berlingske tidende

d. 29. jan. 2016

af

af

Søren Kassebeer

d. 29. jan. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2016

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 30. jan. 2016


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2016

af

af

Tobias Skiveren

d. 29. jan. 2016


Information

d. 30. jan. 2016

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 30. jan. 2016


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Anne Green Munk

Årg. 30, nr. 4 (2016)