Bøger / skønlitteratur / roman

Det levende kød


Beskrivelse


Krimi. Madeleine Karno og hendes far, politilægen, bliver sat på en sag om et uhyggeligt fund af en myrdet prostitueret i Frankrig i 1894. Samtidig kæmper Madeleine for at blive optaget på universitetet, og hendes forlovede er ikke helt den, hun troede.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 22. feb. 2013

For de læsere, der kan lide krimier fra gamle dage, her en fiktiv fransk by, Varbourg, i 1890'erne. Serien har både en retsmedicinsk, naturvidenskabelig og kvindepolitisk vinkel, så den kan læses bredt.

Rammen er en fiktiv fransk by i sommeren 1894, hvor der er optøjer i byen pga. drabet på præsidenten. I en baggård finder man liget af Rosalba Lombardi, der er prostitueret. Madeleine Karnos far, politilægen, bliver sat på sagen. Samtidig kæmper hun for at blive optaget på universitetet og finder endelig en professor, der vil undervise en kvinde. Der sker flere mord på prostituerede, og Madeleine begynder selv at efterforske sagerne, der har en uhyggelig sammenhæng med et videnskabeligt eksperiment. Dette er 2. bind om Madeleines bedrifter og hendes arbejde for at skabe sig en retsmedicinsk karriere. Læsere af Kadaverdoktoren, 2010 vil med fornøjelse læse efterfølgeren, der fuldt ud lever op til den første. Lene Kaaberbøl er i øvrigt mest kendt for sine fantasy-bøger og krimiserien med Nina Borg, som foregår i nutiden.

Jeg kom til at tænke på heltinden Adele Blanc Sec i tegneserien af Tardi, som foregår i Paris i starten af det 20. århundrede, også her er det en kvindelig mønsterbryder, der er helten. Tidsrammen kan også minde om Sherlock Holmes eller serien En Fandorin krimi fra Moskva af Boris Akunin.

En charmerende, spændende og uhyggelig historie med et tilpas indviklet plot og et interessant og troværdigt tidsbillede. Lad os håbe på flere bøger om Madeleine Karno.


litteratursiden.dk

d. 16. mar. 2013

af

af

Michael Krarup

d. 16. mar. 2013

Fra Bogbrokken Mord og moderne gennembrud Den franske lægedatter Madeleine Karno fra 1890'erne blev første gang præsenteret i den fremragende Kadaverdoktoren fra 2010, og her tre år efter kommer så en...


Information

d. 12. apr. 2013

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 12. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 11. mar. 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 11. mar. 2013


Weekendavisen

d. 8. mar. 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 8. mar. 2013