Bøger / skønlitteratur / roman

Det litterære apotek


Beskrivelse


Jean Perdu ejer en flydende bogbutik i Paris og har længe hjulpet andres nødstedte følelser, men nu må han dog efter 20 år endelig forsøge at kurere sit eget knuste hjerte.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 24. maj 2016

En smuk sommerbog der fører monsieur Perdu fra sit stille og rolige Paris ud på en rejse i erindringen, ind i hjertet af Provence og tilbage til livet. For læsehesten og romantikeren.

Jean Perdu har en flydende boghandel på en husbåd på Seinen i Paris. Han er ekspert i at "ordinere" bøger som medicin til sine kunder alt efter, hvad de fejler. Selvom han er ekspert i at kurere andres lidelser er han dog ikke i stand til at kurere sit eget knuste hjerte. For mere end 20 år siden forlod hans elskede ham og efterlod sig kun et brev - men det har han aldrig læst, før nu.

Velskrevet og letlæst fænger "Det litterære apotek" fra side 1. Perdu på 50 har i 20 år benægtet sine knuste følelser, men nu ser han dem endelig i øjnene og kommer ud på en flodrejse, der fører ham tilbage til livet og kærligheden. Bogen indeholder en del litterære henvisninger og anbefalinger der kan være interessante for læseren, primært ældre litteratur fremfor nye bestsellers.

En anden sød bog smækfuld af litterære henvisninger og anbefalinger er Læserne i Broken Wheel anbefaler. "Det litterære apotek" har desuden selv en liste til slut i bogen om alle omtalte bøger deri, samt en række opskrifter på lækre franske retter.


litteratursiden.dk

d. 14. juli 2016

af

af

Arne Larsen

d. 14. juli 2016

Fremragende og velskrevet feelgod-roman om den store kærlighed, livet og døden. Uanset hvilke bøger man plejer at læse, så bør man unde sig at give denne bog en chance. Uden sammenligning i øvrigt min...