Bøger / faglitteratur

Det liv du kan redde : grib ind og stands verdens fattigdom


Beskrivelse


Kan vi i vores overflod leve et etisk forsvarligt liv, når vi for et relativt lille beløb ud af vores overskud ville kunne redde menneskeliv?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 17. aug. 2009

En god og afbalanceret information og forbrugeroplysning til alle dem der tvivler på, om det overhovedet gør nogen forskel at give bidrag til verdens fattige gennem hjælpeorganisationerne.

Peter Singer er filosof og professor i bioetik. Han argumenterer kraftigt for at vi i den rige verden bør gøre meget mere for at hjælpe verdens fattige. Der dør 10 millioner børn årligt som følge af fattigdomsrelaterede sygdomme. Kan vi i vores overflod leve et etisk forsvarligt liv, når vi for et relativt lille beløb ud af vores overskud ville kunne redde menneskeliv? Singer vender alle argumenter for og imod den private bistand, og henviser til undersøgelser og hjemmesider hvor man kan se hvor bistandsmidlerne bruges mest effektivt, og han når til den overbevisende konklusion, at vi bør gribe til lommerne.

Bill Clintons At give : sådan kan vi hver især ændre verden, 2007 er en bred opfordring til at støtte op om de mange private hjælpeinitiativer.

Det er vanskeligt ikke at lade sig påvirke af moralfilosoffen Peter Singers overbevisende argumentation for, at vi i den rige verden handler uetisk ved ikke at bidrage med større beløb til verdens fattige. Han opstiller konkrete mål for hvor meget den enkelte bør bidrage med, og henviser til undersøgelser over de mest effektive bistandsorganisationer.


Politiken

d. 31. aug. 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 31. aug. 2009


Kristeligt dagblad

d. 28. aug. 2009

af

af

Henrik Stubkjær

d. 28. aug. 2009