Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det lovlige drab på Daniel Brown


Beskrivelse


Medrivende young adult-drama om en ung sort mands kamp for retfærdighed, da faren bliver dræbt af politiet. For unge og voksne læsere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2023

af

af

Irene Gitz Christensen

d. 12. maj 2023

Medrivende young adult-drama om en ung sort mands kamp for retfærdighed, da faren bliver dræbt af politiet. For unge og voksne læsere.

Den 15-årige Marcus ser sin far blive skudt af en politibetjent på åben gade i London. Sagen bliver bagefter defineret som selvforsvar fra politiets side. Både Marcus' og morens verden bliver knust, da de finder ud af, at faren var under mistanke for terrorisme og salg af pot. Dog er Marcus overbevist om, at faren er uskyldig og uretmæssigt dræbt. Familien har oprindelse i Jamaica og Marcus bliver stillet overfor spørgsmålet om, hvorvidt drabet har racistiske undertoner, fordi faren var sort. Marcus er utrættelig i kampen for at rense sin fars eftermæle og får kontakt til en dommer, der kan hjælpe ham i sin søgen efter retfærdighed.

Det er en virkelig velfortalt og spændende historie om familie, retfærdighed og skjult racisme. Det er også et godt indspark til debatten omkring "BlackLivesMatter". Marcus' søgen efter mening i det britiske bureaukrati, føles vedkommende og er fortalt i et ungt og jordnært sprog.

The hate u giveMartin Luther KingSelvbiografiHis name is George FloydKampen mod racisme handler om samme emne. Det er også oplagt at anbefale Martin Luther King og om Malcolm X: Selvbiografi. Sagen om George Floyd, som nævnes i bogen, kan man læse om i den engelske His name is George Floyd. For de yngre læsere, der er interesseret i det faktuelle om racisme er der fx Kampen mod racismeThe hate u give handler om samme emne. Det er også oplagt at anbefale og om Malcolm X: Selvbiografi. Sagen om George Floyd, som nævnes i bogen, kan man læse om i den engelske His name is George Floyd. For de yngre læsere, der er interesseret i det faktuelle om racisme er der fx Kampen mod racismeThe hate u give handler om samme emne. Det er også oplagt at anbefale Martin Luther King og om Malcolm X: . Sagen om George Floyd, som nævnes i bogen, kan man læse om i den engelske His name is George Floyd. For de yngre læsere, der er interesseret i det faktuelle om racisme er der fx Kampen mod racismeThe hate u give handler om samme emne. Det er også oplagt at anbefale Martin Luther King og om Malcolm X: Selvbiografi. Sagen om George Floyd, som nævnes i bogen, kan man læse om i den engelske . For de yngre læsere, der er interesseret i det faktuelle om racisme er der fx Kampen mod racismeThe hate u give handler om samme emne. Det er også oplagt at anbefale Martin Luther King og om Malcolm X: Selvbiografi. Sagen om George Floyd, som nævnes i bogen, kan man læse om i den engelske His name is George Floyd. For de yngre læsere, der er interesseret i det faktuelle om racisme er der fx .


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 8 (2023)

af

af

Christine Nielsen (f. 1974)

Årg. 76, nr. 8 (2023)