Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det magiske sovecirkus


Beskrivelse


Meditativ godnathistorie, der kan læses højt for barnet, der har svært ved at finde ro og falde i søvn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2019

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 9. aug. 2019

Hjælp dit barn godt på vej mod drømmeland med denne afslappende historie om det magiske sovecirkus. Til hyggelig højtlæsning ved sengetid for de 4-8-årige og deres voksne oplæsere.

Karsten Lagermann har tidligere udgivet Den kloge ugle siger godnat - og andre søvndyssende godnathistorier, og i denne bog går turen til "Det magiske sovecirkus", hvor alle - selv cirkusdirektøren og dyrene - bliver så forfærdeligt trætte, og hvor alt foregår i slowmotion. Indledningsvis instrueres oplæseren i den optimale læseteknik, der med et roligt tempo og indlagte pauser ved hvert linjeskift, sikrer at barnet lulles i en dyb og rolig søvn. Forfatteren er psykoterapeut og hans guidede meditationer til både børn og voksne findes tilgængelige på blandt andet YouTube.

Med bogen i hånden er man godt på vej til at kunne skabe et godt soveritual, hvor voksen og barn sammen kan opleve en stund med afslapning og fordybelse. Historien er enkel, instruktionerne er letforståelige, og det synes overskueligt at tage bogen med ind i hverdagens praksis. Der er ingen tvivl om at de fleste børn vil nyde oplæsningen, og roen og nærværet vil ganske givet skabe de ønskede resultater, i form at en hurtigere og nemmere indsovning.

Carsten Sommerskov står bag en lang række afspændende og selvværdsopbyggende fortællinger, fx Fililumbur i drømmelandDu er super sød og Du er super sødCarsten Sommerskov står bag en lang række afspændende og selvværdsopbyggende fortællinger, fx Fililumbur i drømmeland og .