Bøger / faglitteratur / dagbøger

Det man skriver : et portræt


Beskrivelse


Ved fundet af sine gamle dagbøger møder forfatteren Bent Haller sin egen unge stemme og genoplever følelsen af at være landet det forkerte sted og i den forkerte familie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2020

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 4. aug. 2020

Bent Hallers dagbogsnotater tegner portrættet af den produktive forfatter med over 100 bøger bag sig. Om hans store drømme og ungdommens rastløshed, der fik ham til at forlade Frederikshavn og om at finde sig til rette i livet og litteraturen. For alle, der holder af Haller og danske forfattere.

Haller har i denne bog samlet udpluk fra sine mange ungdomsdagbøger. Bogen er fyldt med tekster og billeder fra ungdommen. Fx får vi lov at følge med, da han tomler sin vej ud i verden og op i bjergene. Haller var ung i 1960'ernes Frederikshavn, men som mange andre, drømte han sig langt væk på eventyr - hvilke han i den grad tog afsted på.

Smukt værk, der fungerer godt både sprogligt, indholdsmæssigt og især æstetisk - grafik, layout og billeder er smukt inkorporeret i denne fine historie om Hallers unge dage. Historierne er underholdende og hjertevarme. Vi kender alle Bent Haller, forfatteren der har skrevet mere end 100 bøger inden for mange genrer og om mange emner. Især har han altid været glad for at beskrive skæve og anderledes eksistenser - og i "Det man skriver" ser vi ingen undtagelse på lige præcis det punkt - vi får nemlig lov at få et privat kig ind i den skæve, sjove og meget anderledes Haller, end den vi normalt kender.

Hvis man har lyst til at læse mere om og af Bent Haller anbefales Det man huskerSamtaler med fremmedeBenny Andersen - ualmindelig almindelig. Samtaler med fremmede og Benny Andersen - ualmindelig almindelig er gode biografier om to af Hallers forfatterkollegaerHvis man har lyst til at læse mere om og af Bent Haller anbefales Det man husker. og Benny Andersen - ualmindelig almindelig er gode biografier om to af Hallers forfatterkollegaerHvis man har lyst til at læse mere om og af Bent Haller anbefales Det man husker. Samtaler med fremmede og er gode biografier om to af Hallers forfatterkollegaer.


litteratursiden.dk

d. 8. sep. 2020

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 8. sep. 2020

Bent Haller har skrevet en underfundig og humoristisk erindringsbog, der dog sine steder bliver lovlig lang i spyttet. Bent Haller skriver i ’Det man skriver’, som han har givet undertitlen: et portr...


Politiken

d. 31. aug. 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 31. aug. 2020


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2020

af

af

Damián Arguimbau

d. 12. sep. 2020


Jyllands-posten

d. 18. sep. 2020

af

af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 18. sep. 2020


Weekendavisen

d. 4. sep. 2020

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 4. sep. 2020


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 1 (2021)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 74, nr. 1 (2021)