Bøger / faglitteratur

Det meningsfulde arbejdsliv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatterne beskriver det mangefacetterede og problemfyldte område, der omhandler arbejde, mening og arbejdsliv, området ses fra medicinsk, psykologisk, filosofisk, antropologisk og ledelsesteoretisk synsvinkel og anskues både fra medarbejder og ledelses side.

Indhold

  • Arbejdet adler! / Steen Hildebrandt

  • Det meningsfulde arbejdsliv : fra antikken til i dag / Cecilie Lynnerup Eriksen

  • Veje til et meningsfuldt arbejdsliv : de etiske fordringer og valgte udfordringer / Cecilie Lynnerup Eriksen

  • Mening som medicin mod stress : en forebyggelsesstrategi? / Lise Kirstine Gormsen

  • Meningsledelse : ledelsesredskaber til at skabe mening i arbejdet med / Ib Ravn

  • Identiteten på arbejdet : en kritik af koblingen mellem identitet og moderne arbejdsliv / Svend Brinkmann

  • Den meningsfulde arbejdsplads : en casestudie hos BDO, Scanrevision og Systematic / Svend Brinkmann ; af Anne Line Dalsgaard og Anne Marie Pahuus

  • Når vores indsats gør en forskel for andre : et essay om at udfylde sin arbejdsmæssige plads / Birgitte Graakjær Hjort ; Birgitte Graakjær Hjort


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 1. dec. 2009

Bogen handler om det meningsfulde arbejde, men også om hvordan vi skal passe på os selv, så arbejdet ikke fylder hele vores tilværelse. Den indeholder meget teori, og ifølge bagsideteksten henvender den sig til universitetsstuderende, men kan sikkert også læses af gymnasieelever på sidste årgang.

Medarbejdere og ledere i dag vil ikke kun have god løn og ret til ferie - de vil også gerne have et meningsfuldt arbejde. Og der er mange gode grunde til at fokusere på mening i arbejdslivet. Denne antologi indeholder bidrag til refleksion over dette tema. Forfatterne beskriver en rejse ind i et mangefacetteret og problemfyldt farvand der hedder arbejde, mening og arbejdsliv set fra en medicinsk, psykologisk, filosofisk, antropologisk og ledelsesteoretisk tænkning, hvor det anskues både fra et medarbejder og ledersynspunkt. Det er en særdeles interessant og provokerende bog, fordi den stiller spørgsmålstegn ved om det overhovedet er vigtigt at gå på arbejde og sågar stiller spørgsmålet æder arbejde os op? Og er identitet lig med at gå på arbejde? Der er også gode bud på, hvordan vi kan indrette arbejdslivet ved at italesætte, hvorfor vi går på arbejde, give kollegial anerkendelse, finde stjernestunder og have en ledelse der sørger for meningsdannelse.

Det er svært at finde en anden titel, der ligner en titel som denne, men tættest er Selvledelse : selvet på arbejde, 2006.

En spændende bog om arbejdsidentitet, med mange kildehenvisninger og rimelig teoretisk.


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 13/14 (2010)

af

af

Ann Kryger

Årg. 172, nr. 13/14 (2010)


Dansk kirketidende

Årg. 162, nr. 2 (2010)

af

Årg. 162, nr. 2 (2010)


Kognition & pædagogik

Årg. 20, nr. 77 (2010)

af

Årg. 20, nr. 77 (2010)