Bøger / skønlitteratur / noveller

Det nådesløse daggry


Beskrivelse


Noveller. Samling af femten fantasy-noveller, krydret med sci-fi og horror. Her er hekse og havfruer, dæmoner og dyndfolk. Et nedbrændt cafeteria der stadig har åbent, en skov der har brug for menneskets kræfter, og flere fantasifulde fortællinger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 26. feb. 2019

Hekse og havfruer, engle og elverfolk - dem og andre fantasifulde væsener møder vi i disse femten noveller, der vil underholde unge og voksne science fiction og fantasy-fans.

Femten noveller der bevæger sig indenfor genrerne science fiction, fantasy og gys, og som er skrevet af en række danske forfattere, hvor de fleste har fået publiceret enkelte noveller i antologier. Kun A. Silvestri og Carina Evytt har flere udgivelser bag sig. I "Cafeteriet" gør to unge par holdt ved et landevejscafeteria. Stemningen er hyggelig, men hvorfor lugter alting brændt, og hvem er manden der nogle gange ses i vinduet? I "Humlen" bliver en brygmesters lærling offer for et ondskabsfuldt spil, og i "Naglfar" er vi på en speciel negleklinik i Malaysia, der styres af den mystiske Miss Moon. "Frøken Lindt" skiller sig ud ved et højtideligt sprog med konsekvent brug af gammeldags stavemåde med dobbelt-a og navneord med stort.

Fantasi og fortælleglæde lyser ud af novellerne, der kan ses som små smagsprøver, da de mange åbne slutninger lægger op til at historierne kan foldes mere ud. Sprogbrugen i "Frøken Lindt" er et sjovt greb, men sproget kræver mere opmærksomhed af læseren end de andre fortællinger, der er overvejende letlæselige.

Mere til målgruppen kunne være A. Silvestris seneste udgivelse Jeg ved godt, du er derTil deres dages endeForvandlinger samt antologierne Til deres dages ende og ForvandlingerMere til målgruppen kunne være A. Silvestris seneste udgivelse Jeg ved godt, du er der samt antologierne og ForvandlingerMere til målgruppen kunne være A. Silvestris seneste udgivelse Jeg ved godt, du er der samt antologierne Til deres dages ende og .Informationer og udgaver