Bøger / faglitteratur

Det næstbedste : når far og mor ikke bor sammen


Beskrivelse


Med afsæt i sin egen historie fortæller forfatteren hvordan man kommer videre efter en skilsmisse og sikrer barnets trivsel, hvordan man lærer at stole på, at den anden gør det godt nok, og hvordan man får et godt og tillidsfuldt samarbejde med sin tidligere partner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. okt. 2013

Kombineret brugsbog og personlig beretning om at lykkes med samarbejdet om børnene, når mor og far går fra hinanden. Nyttig, inspirerende læsning for fraskilte forældre (og bonusforældre). Letlæst, konstruktiv og empatisk erfaringsdeling uden jura eller fagudtryk.

Forfatter er familierådgiver, blev skilt fra sit barns far og begge parter er nu i nye forhold. Hendes personlige historie fylder mest i bogen, som giver gode råd og anvisninger på, hvordan man bedst muligt agerer i forhold til ex-partneren, de nye bonusforældre og ikke mindst børnene. Empatisk formidlet faglighed, checklister samt et spørgeskema kan hjælpe læseren til konstruktive relationer til ex'en og undgå at barnet lider mere end allerhøjst nødvendigt.

Også en letlæst brugsbog med personcases som (kortere) eksempler er Den perfekte skilsmisse, 2007, af Dorthe Boss Kyhn, Skilsmisse, børn og nye parforhold, 2002, af Anna Husum er en venligt imødekommende opslagsbog. Desuden findes en del andre bøger om skilsmisse m/u børn, om juridiske og praktiske forhold, om delebørn og bonusforældre, og om den voksnes liv efter et brud.

Letlæst erfaringsdeling fra en fagperson, hvis personlige skilsmissehistorie bærer bogen. Skilsmisseramte med børn vejledes at hjælpe barnet så skånsomt som muligt igennem bruddet og tackle problemer som fx jalousi, sorg, forhold til bonusforældre og -børn. Virkelighedsnær brugsbog som ærligt møder læseren i øjenhøjde med empati og gode redskaber til at håndtere et brud.


Sundhedsplejersken

Årg. 42, nr. 5 (2020)

af

af

Lotte Skovgaard Bentzen

Årg. 42, nr. 5 (2020)