Bøger / skønlitteratur / roman

Det næstbedste


Beskrivelse


23-årige forældreløse Ruth Saunders vil gerne slå igennem som tv-manuskriptforfatter i Hollywood. Efter at have fået et manus antaget, er det ikke let at holde fast på drømmen om det perfekte show, når alle har en mening om lige den ændring, der vil gøre det bedre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 25. apr. 2013

Chick lit har som genre været i vælten i mange år og er ved at være noget udvandet. Genren er langt fra så stor, som da der hvert halve år udkom en ny roman af Marian Keyes eller Sophie Kinsella, men den har stadig sine trofaste fans, der gerne vil have letfordøjelig, humoristisk underholdning om kvindelivets fortrædeligheder.

Jennifer Weiner er kendt inden for genren og har skrevet endnu en roman, der handler om en kvindes udvikling og tro på sig selv. Denne gang er miljøet L.A. i Californien, hvortil den 23-årige Ruth Saunders flytter, kun bevæbnet med en vaklende tro på, at hun er noget værd som tv-manuskriptforfatter og med sin mormor som medrejsende støtte. Tonen er let, og historien springer frem og tilbage i tid, så man både hører om alle trakasserierne og kompromiserne ved at udvikle en tv-serie, og om Ruths baggrund som arret overlevende i en bilulykke, der gjorde hende forældreløs. Naturligvis ender det lykkeligt som det skal, i denne genre, der står solidt på den romantiske tradition.

Jennifer Weiner skriver i den amerikanske del af chick lit, hvor miljø og persontegning er mere glittet og overfladisk end hos hendes irske/walisiske/engelske søster-skribenter. Det er kompetent genrelitteratur uden fornyelse.

Ny solid chick lit roman uden overraskelser af den amerikanske succesforfatter, der har flere romaner i samme stil oversat til dansk. Selv om genren er over sit højdepunkt, er der stadig kvindelige læsere.


litteratursiden.dk

d. 2. dec. 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 2. dec. 2013

"Det næstbedste" er en sød og troværdig fortælling om at have drømme, at opnå disse og tage omkostningerne med i kølvandet. Nogle gange er drømmene ikke som forventet, når først de er realiseret. Hove...