Bøger / skønlitteratur / roman

Det norske job : psykologisk thriller


Beskrivelse


Krimi. Tilpas i sit samliv med kollegaen Jens Høgh, som hun netop er blevet gravid med, venter kriminalpsykologen Katrine Wraa på at kunne genindtræde i sit job i politiet, da hun får at vide, at en flygtet kriminel fra hendes fortid, er set i Caribien.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. okt. 2014

Med denne krimi fortsætter ægteparret Øbro og Tornbjerg med at levere solid, men ikke sjælsrystende spænding til det meget brede krimipublikum af alle køn.

Morderen Jim Hellberg, som i forgængeren Evas sidste nat var tæt på at ødelægge tilværelsen for Katrine Wrå, er flygtet til Caribien over hals og hoved. Jagtet af uheld finder han efterhånden sig selv på bunden, hvor kun en flok søgende kvinder på yogaferie sikrer lidt omsætning i hans sønderblæste beach ressort. Hellberg udtænker en plan som involverer hans tidligere kumpan, en colombiansk narkosmugler, men opdager snart at tingene altid kan blive værre. Ikke alene er flere landes politi på jagt efter ham. Hans colombianske narkokollega truer nu også det eneste, han for alvor holder af; hans kone og søn. Det er et solidt plot, en god krydsklipning og flot tilspidset handling, der bærer denne 4. krimi af forfatter- og ægteparret Øbro og Tornbjerg hjem. Personerne er stadig en smule konturløse og sproget er lidt fladt. Men ind i mellem lykkes det. Et flot udnyttet sidespor, der fortæller den kokainafhængige storforbryder Jim Hellbergs vandring mod en spirituel vækkelse flytter romanen frem i feltet af middelgode skandinaviske hverdagskrimier.

Bogen cementerer Øbro og Tornbjergs position som "boblere på vej frem" på den danske krimiscene på linje med fx Bødker og Bruun.

Forfatterparret Øbro og Tornbjergs 4. bog er en velskrevet og solid, men også lidt farveløs krimi med flere gode takter.


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2015


Politiken

d. 7. dec. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. dec. 2014