Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Det nye Latinamerika : økonomi, politik, kultur


Beskrivelse


Et nutidigt portræt af Latinamerika og en beskrivelse af det opbrud som kontinentet har været igennem de seneste år. Latinamerika har opnået en større uafhængighed fra USA. Politisk er der sket en venstredrejning, der med udgangspunkt i en styrket økonomi har betydet øget indsats mod fattigdom. Enorme uligheder, voldskriminalitet, korruption og manglende tiltro til politikere er dog stadigt fremherskende.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2010

af

af

Per Månson

d. 25. nov. 2010

Bogen er beregnet på de gymnasiale uddannelser samt de første år af videregående uddannelser indenfor relevante fag. Den kan desuden bruges af den alment interesserede, der vil opdateres på Latinamerikas historie og nutid.

Tilsammen har forfatterne en bred uddannelsesmæssig baggrund og har begge boet en årrække i Latinamerika - Boel bl.a. som journalist for Weekendavisen og som dokumentarfilmmand, Rasmussen bl.a. indenfor den internationale medieverdens organisationer. Bogen dækker historien, økonomien i globalt perspektiv, de sociale forhold, politik, forholdet til omverdenen, økologi, kultur samt et afsluttende kapitel om latinoer i USA. Teksten er illustreret med fotos og et væld af relevante faktabokse, og stoffet suppleres ofte med forfatternes egne interviews med nøglepersoner eller almindelige borgere. Bogen kommer godt og veldokumenteret rundt om sit emne og er oplagt til også tværfaglige opgaveskrivere.

For at finde en decideret undervisningsbog om emnet skal vi tilbage til 2002 til Birgitte Holtens Fra kolonistyre til afhængighed : Latinamerika i 500 år.

Glimrende og veldokumenteret grundbog om Latinamerika før og nu, med appel til både uddannelsessøgende og almindeligt interesserede.


Antropologi

Nr. 65 (2012)

af

af

Hanne Veber

Nr. 65 (2012)


Udenrigs

Årg. 67, nr. 1 (2012)

af

af

Jan Gustafsson

Årg. 67, nr. 1 (2012)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 191 (2011)

af

af

Lis Gertrud Kildsig

Nr. 191 (2011)


Politik

Årg. 14, nr. 4 (2011)

af

af

Jørgen Dige Pedersen

Årg. 14, nr. 4 (2011)


Gymnasieskolen

Årg. 94, nr. 3 (2011)

af

af

Helle Askgaard

Årg. 94, nr. 3 (2011)



Informationer og udgaver